VIDEO Parfumat cu arome de Brazilia, Mazăre a plecat să se dea cu caiacul în timp ce DNA îi scotocea Primăria

VIDEO Parfumat cu arome de Brazilia, Mazăre a plecat să se dea cu caiacul în timp ce DNA îi scotocea Primăria

Scena merelor pentru un posibil anchetat DNA. FOTO Adevărul

Carusel de emoţii pentru Radu Mazăre încă de la primele ore ale zilei de joi. Edilul de la Constanţa a aflat că procurorii DNA au descins la Primărie dar şi la sediul unor firme controlate de apropiaţii săi. Mazăre nu s-a grăbit să ajungă la birou pentru că a vrut să se spele pe cap şi să se îmbrace gros, în eventualitatea în care va fi săltat de mascaţi. Surpriza a venit o oră mai târziu: Mazare a fost lăsat să plece acasă.

Primarul a sosit la birou după ora 10.00. A renunţat la hainele khaki şi basca roşie a la Che Gyevara şi a lăsat acasă costumul şi cravata "Bond-style" pe care le-a tot purtat în ultimele zile. Mazăre se pregătea să fie ridicat de mascaţi aşa că nu s-a grăbit deloc spre Primărie. 
 
"M-am spălat pe cap, m-am dat cu parfumul care îmi aminteşte de Brazilia, mi-am luat o haină groasă. Sunt pregătit pentru orice. Dacă mă saltă, bine. Dacă nu, mă duc să mă dau cu kayak-ul", a mărturisit Mazăre relaxat.
 

Mere pentru arest

 
Edilul nu a petrecut nici măcar o oră în sediul instituţiei. A ieşit relaxat după ce a discutat cu procurorii DNA. El a declarat că "anchetatorii vor să ia documente legate de societatea de televiziune, ziarul şi firma care strânge gunoiul. Vor documente din 2007 încoace şi verifică modalitatea de achiziţie. Au mai fost verificate şi răsverificate. În plus au cerut autorizaţiile de construcţie de la două societăţi - mall-ul Maritimo şi încă una".
 
Momentul ieşirii sale din Primărie a fost unul care a părut regizat. Câţiva asistaţi sociali se postaseră la uşa instituţiei şi o femeie aflată în scaun cu rotile a căzut pe scări cu doar câteva momente înainte ca Mazăre să apară. Primarul a ajutat-o pe femeie şi apoi s-a lăsat îmbrăţişat de aceasta vreme de aproape două minute "Nu ne luaţi primarul nostru", striga femeia care susţinea că trăieşte din banii daţi de administraţia locală. 
 
"Cheltuiesc 1000 lei pe lună doar pe medicamente", a declarat ea după ce l-a scăpat din braţe pe Mazăre. Spune că a venit să-i aducă primarului o sticlă cu apă şi două mere, în cazul în care acesta ar fi ajuns iar în arest.
 

Cu Kayak-ul pe Lacul Siutghiol

 
"I-am întrebat: «Mă luaţi, nu mă luaţi? Nu am venit să vă luăm. Pot să plec? Pai dacă rămâne cineva să semneze...», a relatat edilul dialogul cu procurorii anti-corupţie. Şi-a lăsat şefa de cabinet şi viceprimarul să se ocupe de actele care trebuiau predate anchetatorilor. Era vorba de documente din 2007 până azi, iar asta ar fi durat probabil toată ziua.
 
Mazăre s-a grăbit să profite de vremea frumoasă şi a plecat să se dea cu caiacul pe Lacul Siutghiol. 
 

ANI face legătura dintre Strutinsky, Constantinescu şi Mazăre

 
Neoficial, controalele DNA vin ca urmare a unui dosar complex întocmit de Agenţia Naţională de Integritate. Inspectorii au refăcut tot traseul banilor cheltuiţi de Primărie pe contracte cu firma Conpress Holding, SC Soti Cable Neptun şi alte firme ale apropiaţilor lui Mazăre. 
 
Raportul ANI arată că Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky în mai multe societăţi comerciale. Ancheta de azi vine la doar o zi după ce Strutinsky a fost reţinut de procurorii anti-corupţie pentru trafic de influenţă, fals şi spălarea banilor în formă continuată.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările