VIDEO Finanţare pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa

VIDEO Finanţare pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa

Sursa Asociaţia Dăruieşte Aripi

Primarul Decebal Făgădău a anunţat că municipalitatea din Constanţa a alocat Spitalului Clinic de Boli Infecţioase suma de 2,5 milioane lei în lupta contra coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a anunţat vineri, 20 martie, că a alocat 2.5 milioane de lei Spitalului Clinic de Boli Infecţioase.

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa, a făcut câteva declaraţii pe această temă:  

„Astăzi am convocat Consiliul Local Municipal într-o şedinţă extraordinară, având pe ordinea de zi un singur subiect - vorbesc despre alocarea de fonduri pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, singurul spital aflat în subordinea Primăriei municipiului Constanţa care, între timp, este unul dintre cele 7 centre naţionale în care se tratează pacienţii infectaţi cu COVID – 19, cei care au coronavirus.

2.5 milioane de lei au plecat astăzi către Spitalul Clinic de Boli Infecţioase pentru achiziţionarea materialelor de protecţie, seturi însemnând măşti, viziere, halate, combinezoane, mănuşi, totoşi, toate cele necesare protejării personalului medical: medici, asistente, infirmiere, personal auxiliar.

De asemenea, o parte din aceşti bani merg pentru achiziţia dezinfectantului iar o altă parte pentru achiziţia testelor ce permit identificarea pacienţilor infectaţi cu COVID – 19.

Tot astăzi au plecat 10.000 de lei ca o cofinanţare pentru achiziţia unei hote speciale pentru laboratorul nostru, o hotă cu un înalt grad de protecţie microbiologică.

Vreau să se înţeleagă foarte clar că, în lupta cu COVID – 19, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase a luptat doar cu sumele alocate de către Primărie, adică de către noi toţi, constănţenii.

Pentru aceşti pacienţi este nevoie de un aport suplimentar de hrană, întrucât au nevoie de o alimentaţie cu totul specială. Am alocat 182.000 de lei pentru spital în vederea asigurării hranei celor care sunt astăzi internaţi la noi, dar şi celor care, cel mai probabil, vor veni în perioada următoare.

Am asigurat 84.000 de lei pentru testele care s-au utilizat într-o bună parte până în acest moment.

Pentru toţi cei ce sunt internaţi în spitalul nostru de boli infecţioase, mă rog la Bunul Dumnezeu pentru sănătatea lor şi a familiilor lor.

Vreau să le mulţumesc într-un mod special medicilor, asistentelor, infirmierilor de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase pentru eroismul de care dau dovadă. Lucrează în weekend, lucrează non-stop, nu mai contează tură, nu mai contează gardă... Oamenii aceştia sunt aici pentru noi.Tocmai de aceea, în numele dumneavoastră, le mulţumesc!

Trebuie şi noi să facem ceva pentru ei. Şi putem face un lucru extrem de simplu: SĂ STĂM ACASĂ!

Aşa că, vă invit să luaţi foarte în serios apelul meu: STAŢI ACASĂ!“ 

Sursa video Primăria Constanţa

Pe aceeaşi temă: 

Oamenii care au găsit un remediu pentru stingerea focarului de COVID-19

În plină pandemie, Arhiepiscopul Teodosie împărtăşeşte credincioşii cu aceeaşi linguriţă

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: