VIDEO Călugăr, recent eliberat din puşcărie, lăsat să slujească Domnului. ÎPS Teodosie i-a dat binecuvântare

VIDEO Călugăr, recent eliberat din puşcărie, lăsat să slujească Domnului. ÎPS Teodosie i-a dat binecuvântare

Călugărul Teofan (stânga) şi IPS Teodosie

Călugărul a stat în puşcărie mai bine de un an. În tot acest timp, Arhiepiscopia Tomisului nu a luat nicio măsură împortiva slujitorului care a încălcat de patru ori legile lumeşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

După mai bine de un an de stat la Penitenciarul Poarta Albă, în luna decembrie 2019, călugărul Teofan, pe numele lui de mirean Gheorghe Mandache, a fost eliberat şi, se pare, s-a întors la cele sfinte. Asta în timp ce mai mulţi preoţi din Arhiepiscopia Tomisului sunt caterisiţi sau opriţi de la slujire pentru „neascultare” faţă de episcop.

Printr-o adresă emisă de Arhiepiscopia Tomisului în data de 4 ianuarie 2020, Mandache Gheorghe, alias protosinghelul Teofan, era înştiinţat că ÎPS Teodosie i-a dat binecuvântarea să facă un pelerinaj la Ierusalim, în perioada 14 ianuarie-10 februarie (anul 2020 - în adresă anul este greşit deoarece în ianuarie 2019 călugărul era în puşcărie n.red.).

Mai mult, cei de la Arhiepiscopia Tomisului certifică faptul că proaspătul eliberat din închisoare are „preoţie lucrătoare” şi poate sluji chiar şi la Ierusalim, dacă cei de acolo sunt de acord.

Pe 22 octombrie 2018, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al I.P.J. Constanţa au depistat, pe raza municipiului Constanţa, un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din localitatea Hârşova, judeţul Constanţa, pe numele căruia Judecătoria Lieşti a emis un mandat de executare a pedepsei de 1 an şi 5 luni închisoare pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul rutier.

Bărbatul încarcerat era Mandache Gheorghe, stareţul mănăstirii „Prodromiţa” din localitatea Hârşova, mănăstire ce aparţine de Arhiepiscopia Tomisului. Numele lui de călugăr este Teofan.În data de 5 octombrie 2018, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis să respingă apelul declarat de „inculpatul Mandache Gheoghe împotriva sentinţei penale 72 din 12.06.2018 pronunţată de Judecătoria Lieşti”, prin care era condamnat al 1,5 ani de închisoare cu executare. În total, călugărul acumulase patru condamnări definitive pentru conducere fără permis.

Deşi problemele începuseră din decembrie 2015 când a fost prins de poliţie pentru prima dată în judeţul Vaslui, călugărul ignora legile lumeşti şi continua să conducă nestingherit.

Din imaginile video filmate cu camera instalată pe echipamentul poliţistului local se vede cum părintele Teofan, pe 20 decembrie 2017, a refuzat să se legitimeze la solicitarea acestuia. Conform lui Bogdan Ghimboaşe, fostul şef al Poliţiei Locale Hârşova, maşina călugărului era parcată neregulamentar pe o stradă din oraş, iar la solicitarea actelor, slujitorul Domnului a fugit. După câteva minute de urmărire, poliţistul a ajuns la mănăstire unde călugărul a refuzat din nou să prezinte documentele, apoi s-a închis într-o chilie.

VIDEO: Călugărul conduce fără permis şi fuge de un poliţist local - Hârşova 2017

 


Condamnat de 4 ori

Părintele stareţ Teofan a acumulat patru condamnări definitive pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Prima pedeapsă a fost de 1.500 lei amendă penală, „reprezentând 150 zile-amendă cu o sumă corespunzătoare de 10 lei/zi-amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere…stabilită conform sentinţei penale nr. 123 din data de 07.11.2016, pronunţată de Judecătoria Răducăneni în dosarul penal nr. 885/286/2016, definitivă la data de 26.11.2016 prin neapelare”.

A doua condamnare definitivă a constat în „8 (opt) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere … stabilită conform sentinţei penale nr. 135/2016 din data de 24 noiembrie 2016, pronunţată de Judecătoria Lieşti în dosarul penal nr. 743/838/2016, definitivă la data de 21.12.2016, prin neapelare”

A treia sentinţă a fost de „10 (zece) luni închisoare stabilită pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere … (faptă din data de 29.12.2015), prin sentinţa penală nr. 1458/2017, pronunţată de Judecătoria Vaslui în dosarul penal nr. 3380/333/2017, definitivă prin Decizia Penală Nr. 229/2018 a Curţii de Apel Iaşi.

Cea de-a patra decizie definitivă, dată de judecătorii Curţii de Apel Galaţi, a stabilit că stareţul mănăstirii Prodromiţa din Arhiepiscopia Tomisului va executa 1,5 ani de închisoare. „Constată că prezenta infracţiune a fost săvârşită de inculpat cu intenţie, la data de 25.06.2017, pe parcursul termenului de supraveghere de 2 ani, calculat de la data de 26.11.2016, al măsurii constând în amânarea aplicării pedepsei în cuantum de 1 an şi 20 de zile închisoare şi 1.500 lei amendă penală dispusă prin sentinţa penală nr. 1458/2017, pronunţată de Judecătoria Vaslui”.

Călugărul şi-a executat pedeapsa la Penitenciarul Poarta Albă.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Păcatele stareţului: conducea fără permis şi fugea de poliţie. Ce s-a întâmplat cu călugărul condamnat de patru ori

Stareţ de mănăstire dus la puşcărie. A fost condamnat pentru conducere fără permis


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările