„Victor Ponta“ şi anchetatorul său, amendaţi la Constanţa

„Victor Ponta“ şi anchetatorul său, amendaţi la Constanţa

Ruben Iosif - în rolul lui Victor Ponta şi Liviu Ciprian - în rolul anchetatorului Foto Gabriel Botezatu

„Actorii“ de la protestul spontan desfăşurat la 10 decembrie, în faţa Prefecturii Constanţa, au fost amendaţi de Jandarmerie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tânărul care a purtat masca înfăţişându-l pe premierul Victor Ponta şi cel care l-a arestat simbolic au primit acasă înştiinţare că au de plătit câte 500 lei sancţiune pentru motivul de a se fi prezentat la „protestul neautorizat şi nedeclarat şi a refuzat să părăsească locul la solicitarea organului de jandarmi“.

Tot în procesul-verbal întocmit la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, organul constatator consemnează la alineatul „Alte menţiuni“ faptul că tânărul amendat a declarat că „Am tot dreptul să protestez“.

„La acel protest, un jandarm ne-a legitimat şi atât. Nu ne-a spus nimic, să plecăm de acolo sau să avem vreo discuţie în contradictoriu“, spune tânărul care l-a interpretat pe „Ponta“.

Ruben Iosif este un tânăr de 25 ani din Piteşti, doctorand în Biologie. El ia parte la acţiunile organizate la Constanţa de grupul de protestatari şi a mers chiar la Pungeşti pentru a sprijini mişcarea de rezistenţă a ţăranilor.

Ruben Iosif aka Victor Sonda - protestatarul amendat la Constanţa de Jandarmerie Foto S.I.

Într-o manifestare spontană, demonstranţii s-au adunat marţi, 10 decembrie, în faţa Prefecturii Constanţa, pentru a protesta la adresa Legii mineritului adoptate pe furiş de comisia din Parlament. „L-am recunoscut pe jandarmul care m-a legitimat atunci. La protestul de duminică, 15 decembrie, era pe margine îmbrăcat civil şi ne filma. L-am abordat întrebându-l de ce m-a amendat. A zis că nu ştie el nimic de nicio amendă“, relatează Ruben.

Celălalt tânăr sancţionat este Liviu Ciprian, tot de 25 ani, din Mangalia. Liviu este inginer navalist şi participă la protestele de la Mangalia. El a jucat rolul anchetatorului care l-a arestat simbolic, punându-i drept cătuşe o banderolă tricoloră lui Victor „Sonda“ - cum l-au poreclit ei pe primul-ministru.

Liviu Ciprian - protestatarul amendat la Constanţa de Jandarmerie Foto Arhivă personală

Şi Ruben, şi Liviu, sunt indignaţi de amenda primită. Procesul-verbal a fost întocmit fără ca ei să fi fost de faţă. „Nu am de gând să plătesc nicio amendă. O voi contesta în instanţă, deja am făcut demersuri, am consultat un avocet“, spune Ruben Iosif.  „Voi contesta această amendă. Nu aveau niciun drept să o dea. Au comis un abuz“, a declarat Liviu Ciprian.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Constanţa, plutonierul major Aurelia Şovăilă, a precizat că tinerii sancţionaţi au dreptul să conteste amenda în instanţă. „Există această procedură, de încheiere a unui proces-verbal la sediul instituţiei, urmând să le fie transmis celor sancţionaţi. Cei doi s-au făcut vinovaţi de nerespectarea Legii 61/1991“, a menţionat plut.maj. Şovăilă.  

Vă mai recomandăm

VIDEO Premierul Victor Ponta, „arestat“ la Prefectura Constanţa

Protest spontan la Constanţa, în semn de solidaritate cu locuitorii din Pungeşti

Manifestaţia de 1 Decembrie s-a transformat în manifestare. Activiştii au demonstrat că îşi iubesc ţara în fiecare duminică

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările