Tristeţea lui Sebastian Bodu: „Toţi au uitat că Dosarul Transferurilor a pornit de la mine“

Tristeţea lui Sebastian Bodu: „Toţi au uitat că Dosarul Transferurilor a pornit de la mine“

Sebastian Bodu, cel care a declanşat Dosarul Transferurilor FOTO Arhivă Adevărul

Europarlamentarul constănţean Sebastian Bodu aminteşte că el este cel care a dat semnalul demascării corupţiei din fotbalul românesc. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Sebastian Bodu, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), împărtăşeşte tristeţea că lumea a uitat că el a declanşat procesul din Dosarul Transferurilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„S-au finalizat dosarele din fotbal. Nimeni nu mai ţine minte că totul a plecat de la mine. Nici măcar propriul meu partid. Toţi si-au recuperat taxa de prima înmatriculare în instanţă.

Dar cine a ridicat prima dată problema (plătind cu funcţia) nu mai ţine nimeni minte. Nici măcar propriul partid. Cine a avut cei mai buni indicatori de performanţă din istoria fiscului, fără de care cota unică ar fi fost considerată un eşec, nu mai ţine minte nimeni. Nici măcar propriul partid.

Poate ar trebui sa candidez independent pentru un nou mandat. Ce ziceţi? Aş putea să reîmprospătez memoria electoratului? Că a propriului partid, cu siguranţă nu. Dl. Blaga e preocupat de contractele ginerelui“, scrie Bodu.

Constănţeanul Sebastian Bodu este membru PDL, având rang de secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice în perioada 2005-2007, cât a ocupat funcţia de preşedinte ANAF.

El a devenit adversarul corupţiei din cluburile de fotbal când a decis punerea de sechestru asigurator pe averea lui Gigi Becali. Finanţatorul refuzase plata datoriilor istorice ale clubului de fotbal Steaua Bucureşti, acţiune ce a fost respinsă de Justiţie.

„Ştiam că în fotbal cluburile se bucură de o anumită imunitate, că au un statut privilegiat, că politicienii primesc abonamente şi bilete la meciuri şi că fac deplasări în străinătate împreună cu şefii de cluburi. Era o relaţie neprincipială“, îşi justifica el decizia de a da startul în Dosarul Transferurilor.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au pronunţat marţi, 4 martie, verdictul final în Dosarul Transferurilor: toţi cei opt grei din fotbalul românesc acuzaţi de fapte de corupţie în legătură cu transferul mai multor jucători în străinătate vor merge la închisoare.

Astfel, Mihai Stoica, Cristi Borcea, Ioan Becali, fratele acestuia Victor Becali, Jean Pădureanu, Gică Popescu, Gigi Neţoiu şi George Copos au fost condamnaţi la închisoare cu executare, după cum urmează.

  • Cristi Borcea - 6 ani şi 4 luni
  • Ioan Becali - 6 ani şi 4 luni
  • Victor Becali - 4 ani şi 8 luni
  • George Copos - 3 ani şi 8 luni
  • Mihai Stoica - 3 ani şi 6 luni
  • Jean Pădureanu - 3 ani şi 4 luni
  • Gigi Neţoiu - 3 ani şi 4 luni
  • Gică Popescu - 3 ani şi 1 lună

Cristian Borcea şi fraţii Ioan „Giovanni“ şi Victor Becali şi-au făcut buletine de Constanţa, pentru a-şi ispăşi pedeapsa la Penitenciarul Poarta Albă, aşa cum a procedat Gigi Becali.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:
 
 
Condamnaţi la închisoare cu executare în Dosarul Transferurilor, Cristian Borcea, Ioan Becali şi fratele său, Victor Becali, sunt aşteptaţi să se predea la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa. Cei trei se află la Constanţa, oraş în care şi-au stabilit de curând reşedinţa în acte. Cristian Borcea, Ioan „Giovanni“ şi Victor Becali şi-au făcut buletine de Constanţa pentru a beneficia de executarea pedepsei la Penitenciarul Poarta Albă, unde îşi ispăşeşte condamnarea Gigi Becali.
 
 
Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au luat în discuţie luni un nou termen în cazul rejudecării apelului din dosarul „Transferurilor” în care opt oameni din fotbalul românesc sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Nicolae Badea, Cosmin Contra, Sică Puşcoci şi Gheorghe Pecheanu s-au prezentat în faţa magistraţilor pentru a fi audiaţi, după ce la termenul trecut instanţa a decis ca aceştia să fie aduşi de poliţie.
 
 
Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au luat în discuţie luni un nou termen în cazul rejudecării apelului din dosarul „Transferurilor” în care opt „grei” din fotbalul românesc sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Cu această ocazie magistraţii au decis ca Nicolae Badea, Cosmin Contra, Sică Puşcoci şi Gheorghe Pecheanu să fie aduşi la următorul termen de poliţie.
 
 
Curtea Supremă a prezentat joi motivarea deciziei în dosarul „Transferurilor”, potrivit căreia dosarul trebuie rejudecat, deoarece Curtea de Apel Bucureşti nu a audiat mai mulţi martori la solicitarea celor opt „grei“ ai fotbalului românesc.
 
 
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au hotărât astăzi ca „Dosarul Transferurilor”, în care greii din fotbal sunt acuzaţi de efectuarea unor transferuri ilegale cu jucători, să se rejudece la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care i-a condamnat la închisoare cu executare pe Ioan şi Victor Becali, Cristi Borcea, dar şi omul de afaceri George Copos.
 
 
Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a retrimite dosarul „baronilor“ din fotbal la Curtea de Apel înseamnă rejudecarea acestora după noile prevederi, mult mai blânde cu infracţiunea de înşelăciune, dezvăluie Ion Cazacu, avocatul lui Copos şi Pădureanu.
 
 
Luni, la prânz, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au hotărât ca „Dosarul Transferurilor“ să se rejudece la Curtea de Apel Bucureşti, lucru cerut de avocaţi din cauza lipsei unei expertize.
 
 
Impresarul de jucători Giovani Becali, inculpat în „Dosarul Transferurilor”, a declarat după ziua maraton de audieri de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că nu este vinovat de nimic, aducând şi un argument concret pentru a-şi susţine nevinovăţia.
 
 
Cei opt inculpaţi în dosarul „Transferurilor“ au fost condamnaţi de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, la ani grei de închisoare. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.
 
 
Instanţa supremă, care a respins, la 19 februarie, cererea procurorilor ca cei implicaţi în dosarul transferurilor să nu părăsească ţara, şi-a motivat astăzi decizia, arătând că probele procurorilor anticorupţie se bazau doar pe materiale de presă. 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările