Sentinţă în cazul lui Andrei, băiatul de 13 ani omorât în bătaie pentru o fată, în centrul Mangaliei

Sentinţă în cazul lui Andrei, băiatul de 13 ani omorât în bătaie pentru o fată, în centrul Mangaliei

Sursa foto: lugojeanul.ro

În urmă cu doi ani, Andrei (13 ani) a fost bătut pe o stradă din Mangalia de un alt tânăr. La scurt timp, victima a murit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acuzat de omor, Marian (15 ani şi jumătate la acea dată) a aflat zilele trecute sentinţa dată de Tribunalul Constanţa: va fi internat cinci ani într-un centru de detenţie. Din această perioadă se vor scădea doi ani pe care Marian i-a petrecut în arest la domiciliu. Totodată, instanţa a decis ca vinovatul de moartea lui Andrei să plătească 10.000 de euro daune materiale şi 170.000 de euro daune morale familiei victimei. Decizia nu este definitivă. 
 
„Numărul loviturilor aplicate de către inculpat, natura şi intensitatea acestora, siguranţa cu care a acţionat, precizia şi coerenţa loviturilor, faptul că, deşi victima era deja căzută la sol în poziţia şezând şi cu capul plecat, inculpatul a continuat să o lovească cu aceeaşi forţă în zona cervicală, faptul că, în niciun moment victima nu a făcut vreun gest de ripostă şi nici măcar de apărare, şi nu în ultimul rând, că inculpatul cunoştea împrejurarea că victima nu practica arte marţiale astfel încât nu este capabilă să exercite acţiuni de apărare, evidenţiază periculozitatea persoanei inculpatului, potenţialul său agresiv“, spun judecătorii în motivare.
 
Cu toate acestea, magistraţii au ţinut cont, atunci când au dat decizia, de faptul că Marian era şcolariizat la data comiterii faptelor, nu era cunoscut ca un minor infractor, a recunoscut în ansamblu săvârşirea faptelor.
 
La 1 februarie 2020, Andrei Ivan (13 ani) din Mangalia a fost bătut până a intrat în moarte cerebrală. Agresorul este un practicant al sporturilor de contact, mai mare decât el cu un an.
 
Totul a pornit de la o fată, care acum era prietena lui Andrei, însă în trecut fusese iubita unui coleg de-al lui Andrei. Acesta, supărat, l-a pus pe agresor să-i dea o lecţie lui Andrei. 
 
Atacat pe stradă, băiatul a fost bătut până a rămas fără suflare. Până la venirea echipajului SMURD, doi tineri i-au făcut lui Andrei masaj cardiac. Iniţial, el a fost dus la spitalul din Mangalia şi apoi transferat la Constanţa. Andrei a murit la Terapie Intensivă.
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au notat în rechizitoriu că inculpatul, „la data de 1 februarie 2020, ora 13.30, în timp ce se afla pe Bdul 1 Decembrie din Mangalia, pe fondul unei stări tensionate preexistente, i-a aplicat mai multe lovituri persoanei vătămate minore de 13 ani, cu pumnii şi picioarele, producându-i leziuni care i-au provocat în final decesul, iar agresiunea a stârnit revolta persoanelor prezente, care au intervenit de îndată pentru prinderea autorului agresiunii, acordarea primului ajutor şi sesizarea organelor de poliţie”.
 

Vă recomandăm şi: 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările