Procesiune cu icoane în zona veche a Constanţa, în Duminica Ortodoxiei

Procesiune cu icoane în zona veche a Constanţa, în Duminica Ortodoxiei

Duminica Ortodoxiei - prima duminică din Postul Mare Sursa Arhiepiscopia Tomisului

Preoţimea celebrează Duminica Ortodoxiei, prima duminică din Postul Mare, în ziua de 17 martie. Cei care vor participa la slujba religioasă de la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa vor lua parte la o procesiune prin zona veche a oraşului.

Duminică, 17 martie, este prima duminică din Postul Mare, cunoscută şi sub numele de Duminica Ortodoxiei.

„Aceasta se serbează începând din secolul al IX-lea, marcând deciziile Sinodului VII Ecumenic (ţinut la Niceea, în anul 787) care au restabilit cultul icoanelor şi au sistematizat învăţătura de credinţă a Bisericii cu privire la iconografie“, arată teologii de la Arhiepiscopia Tomisului.

Începând cu ora 8.45 a zilei de duminică, 17 martie, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din Constanţa. 

După Sfânta Liturghie, ierarhul, preoţii şi credincioşii vor porni într-o procesiune a icoanelor, numită „Calea Sfinţilor“, pe traseul: faleza Cazinoului - str. Remus Opreanu - str. Revoluţiei din 22 decembrie 1989 - str. Crângului - str. Arhiepiscopiei - Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din Constanţa.

Icoanele vor fi aduse şi purtate în mâini de către credincioşi, în semn de mărturisire a importanţei cultului icoanei în viaţa Bisericii.

Pe aceeaşi temă: 

Lista regulilor pe care creştinii ortodocşi trebuie să le respecte în Postul Paştilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: