Primii pacienţi suspecţi de COVID-19, internaţi în Spitalul Militar Modular Constanţa

Primii pacienţi suspecţi de COVID-19, internaţi în Spitalul Militar Modular Constanţa

Spitalul militar modular

Spitalul militar de campanie este amplasat pe stadionul Portul, iar de duminică, 27 septembrie, a început să primească primii pacienţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform colonelului doctor Aurel Trana, în spitalul modular sunt internaţi pacienţii suspecţi de COVID-19. Ei stau aici până la aflarea rezulatelor testelor. După aceea, cei confirmaţi pozitiv, în funcţie de starea de sănătate, sunt repartizaţi în spitalele din Constanţa, Mangalia sau Medgidia, spitale „linia 1 sau 2 COVID-19”.

Prefectura Constanţa a anunţat că în data de 28 septembrie erau internate în spitalele din judeţ 375 de persoane, dintre care 335 din judeţul Constanţa şi 40 din alte judeţe.

„De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul judeţului Constanţa au fost confirmate 2.756 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 62 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate”, a transmis Prefectura Constanţa luni, 28 septembrie.

Spitalul de campanie este obiectiv militar şi poartă denumirea de „Sistem Medical Modular de Intervenţie şi Tratament” (SMMIT) de la Constanţa. A fost cumpărat de Direcţia Medicală a Ministerului Apărării Naţionale, din Olanda. Suma de achiziţie nu a fost precizată. 

Capaciatea maximă a spitalului modular este de 30 de persoane.

Instalarea formaţiunii medicale a Sistemului Medical Modular de Intervenţie şi Tratament (SMMIT) de la Constanţa, cu o capacitate de 55 de paturi, a fost finalizată luni, 30 martie.

Rolul acestei formaţiuni este de a trata cazurile uşoare şi medii de COVID-19, pentru descongestionarea altor unităţi medicale, spitale din zona Dobrogei.

Citeşte şi:

Cine este militarul care coordonează spitalul mobil de la Constanţa: „Atunci când nu poartă „armura” de medic, Cătălin Boca este supereroul unei fetiţe“

Spitalul militar de campanie din Constanţa, dotat cu televizoare şi frigidere

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările