Portul Constanţa are un nou Consiliu de Administraţie. Va fi schimbat şi directorul

Portul Constanţa are un nou Consiliu de Administraţie. Va fi schimbat şi directorul

Administraţia Porturilor Maritime Constanţa

În şedinţa de luni, 22 octombrie, s-a întrunit într-o nouă formulă Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa. Acesta are în componenţă membri şi apropiaţi PSD, partid condus la Constanţa de Radu Mazăre şi care speră de ani buni să preia conducerea portului. 

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul de Administraţie a fost constituit în baza Ordonanţei de Urgenţă nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice şi are următoarea componenţă:

-     Preşedinte – Răzvan Bădălicescu;
-     Vicepreşedinte – Valeriu Ionescu;
-     Membru – Flavia Cristina Teodosiu;
-     Membru – Lucian Băluţ;
-     Membru – Viorel Panait;
-     Membru – Marcela Mariana Frigioiu;
-     Membru – Adrian Cighi.

De asemenea, în aceeaşi şedinţă a fost constituit şi comitetul de nominalizare şi remunerare care va aplica, în cel mai scurt timp, procedurile legale privind selectarea persoanei care va ocupa funcţia de director general al CN APM SA. Actualul manager este Decebal Şerban, numit după mişcarea grevistă de amploare ce a provocat plecarea lui Aurelian Andrei Popa.

Noua echipă promite că îşi va pune la dispoziţia Administraţiei Porturilor Maritime, a Portului Constanţa, întreaga experienţă acumulată în cariera profesională de până în prezent, astfel încât „Portul Constanţa să îşi crească nivelul de competitivitate pe plan internaţional, prin servicii de calitate, oferite tuturor clienţilor, printr-o infrastructură completă şi modernă, prin asigurarea tuturor condiţiilor de mediu, securitate şi siguranţă în port“.

„Prin deciziile noastre vom încuraja şi atrage traficul de mărfuri, pentru ca Portul Constanţa să îşi poată reconfirma  rolul de important centru de tranzit, cea mai scurtă alternativă de transport din Europa, spre Asia şi celelalte continente, întărindu-şi poziţia de centru regional de distribuţie pentru zona deservită“, a declarat Răzvan Bădălicescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările