Migranţi intraţi ilegal în ţară, descoperiţi în zona mănăstirii Dervent. Intenţionau să ajungă în Anglia

Migranţi intraţi ilegal în ţară, descoperiţi în zona mănăstirii Dervent. Intenţionau să ajungă în Anglia

FOTO Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră au descoperit 8 migranţi care încercau să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde.

Ştiri pe aceeaşi temă

7 irakieni şi un iranian au fost depistaţi în zona mănăstirii Dervent luni, 9 iulie, de către poliţiştii de frontieră. „În data de 09.07.2018, în baza planului de cooperare  privind combaterea migraţiei ilegale şi asigurării ordinii publice, lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa – Postul de Poliţie Lipniţa au depistat în zona Mănăstirii Dervent, judeţul Constanţa, un grup de persoane care nu îşi justifica prezenţa în zonă”, transmite Garda de Coastă.

Poliţiştii, în urma investigaţiilor, au descoperit că grupul format din opt persoane a intrat ilegal în România din Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde. „ Grupul este format din 7 cetăţeni irakieni şi un cetăţean iranian, trei bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 25 şi 48 de ani şi doi minori, în vârstă de 9 luni, respectiv 2 ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Anglia pentru un trai mai bun”, se mai arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

La finalizarea verificărilor specifice, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cele opt persoane fiind predate către autorităţile bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Pe aceeaşi temă:

Braconaj în Delta Dunării. Peste 600 de kilograme de peşte şi 80 de plase au fost confiscate de poliţişti

Echipa Gărzii de Coastă, câştigătoarea Cupei Regelui la Oină


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: