Micul univers de la Delfinariu

Micul univers de la Delfinariu

Delfinii au trecut la programul de toamnă

Vizitatorii pot asista la spectacole inedite cu delfini, pot vizita microrezervaţia şi expoziţiile de flori de mină sau păsări exotice, iar seara pot urmări stele căzătoare la Planetariu. Programul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii este de la ora 9.00 la ora 20.00.

Ştiri pe aceeaşi temă

Delfinii Ni Ni, Chen Chen şi Pei Pei, vedetele Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa, se pregătesc de o nouă etapă din viaţa lor. Pe lângă răsuciri spectaculoase, giumbuşlucuri, saluturi călduroase şi sărituri de excepţie, cele trei mamifere vor învăţa exerciţii noi de la o antrenoare din San Diego California.

„În noua lor casă, bazinul acoperit, vor lua lecţii timp de 45 de zile de la Patricia Kamolnick, care este aşteptată să sosească la începutul lunii“, a declarat Adrian Mînăstireanu, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Astfel, din noiembrie veţi avea ocazia să vedeţi numere noi făcute de Chen Chen, Pei Pei şi Ni Ni.

Spectacolele cu leii de mare, reluate

Dacă aţi făcut cunoştinţă deja cu delfinii, veţi avea ocazia să aplaudaţi la specatolele leilor de mare. Aceştia care sunt aşteptaţi să fie aduşi la Constanţa până la sfârşitul anului. John şi Lorry s-au retras din lumina reflectoarelor, după 18 ani la Delfinariu. Îi vor înlocui pe scenă şase lei de mare din China, născuţi în captivitate la Acvariul din Beijing. Este vorba despre patru femele şi doi masculi de patru ani, jucăuşi şi dornici de a intra în contact cu dresorii şi publicul constănţean. „Sunt discuţii să aducem şi foci“, susţine Nicolae Papadopol, directorul ştiinţific al Complexului Muzeal din Constanţa.

Noaptea puteţi urmări stelele

La câţiva metri distanţă de Delfinariu, în apropierea microrezervaţiei, puteţi vizita expoziţia de păsări exotice, cu exemplare din Europa, Asia, Africa, Australia, Noua Guinee sau America de Sud. Peruşii Rosella sau nimfă, pasărea paradisului ori papagalul nobil te încântă cu penajul colorit şi cu momentele haioase în care încearcă să te imite.

Citiţi mai multe despre distracţiile de toamnă de la micul univers al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii în săptămânalul  !

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările