Mărturia tulburătoare a gravidei aflate alături de copilul ei de 3 ani în maşina peste care a căzut un copac doborât de vânt

Mărturia tulburătoare a gravidei aflate alături de copilul ei de 3 ani în maşina peste care a căzut un copac doborât de vânt

Maşina peste care s-a prăbuşit copacul Sursa ISU Constanţa

În maşina staţionată, peste care a căzut, joi seara, un copac uscat doborât de vânt, pe o stradă din Constanţa, se aflau un copil şi mama lui, însărcinată în luna a patra.

Ştiri pe aceeaşi temă

Maşina era staţionată în seara de joi, 21 noiembrie, în jurul orei 19.20, pe strada Dispensarului nr. 10 din cartierul Tomis Nord, zona Cireşica. Avea motorul pornit, iar camera de bord înregistra tot. 

Şoferul, proprietarul maşinii, coborâse pentru câteva minute, lăsându-şi înăuntru soţia însărcinată în patru luni şi copilul în vârstă de 2 ani şi 8 luni. Ambii stăteau pe bancheta din spate. 

„Eu eram cu copilul în maşină, soţul doar ce coborâse de 5 minute. Nu am sesizat nimic, eram cu motorul pornit şi muzică în maşină, nu tare, dar nu am sesizat vreun zgomot înainte de a cădea copacul... decât când s-a izbit de maşină“, spune tânăra mamă, pentru Adevărul. 

În jurul orei 19.25, din cauza vântului foarte puternic, un copac uscat de pe trotuar, netăiat de municipalitate, s-a prăbuşit peste autoturism. A căzut exact peste bancheta din spate a maşinii, unde se aflau mama şi copilul.

Tânăra mamă şi-a văzut moartea cu ochii, dar a avut puterea să depăşească şocul şi să scoată copilul din maşină, apoi a ieşit şi ea, în siguranţă. Momentul căderii copacului a fost surprins de camera de bord. Norocul cel mare a fost că maşina este zdravănă şi are tabla tare. 

„Camera maşinii a filmat inclusiv momentul când a căzut copacul... Maşina este o Toyota Avensis. Da, dacă eram într-un Matiz eram oale şi ulcele“, recunoaşte femeia.

Şocul a fost uriaş. Să te trezeşti din senin cu moartea trecându-ţi pe la tâmple nu este uşor nici pentru un om cu nervii tari, d-apoi pentru o femeie însărcinată, care trebuie să-şi protejeze şi copilul de lângă ea, şi pruncul nenăscut. Plafonul maşinii s-a îndoit periculos de mult, razant cu capul femeii care stătea pe locul din stânga spate, iar copilul - pe cel din dreapta spate.

„Pentru mine a fost într-adevăr şocul enorm, ţipam în maşină pentru că nu înţelegeam ce se întâmplă... Până am văzut trunchiul copacului. Mi-era şi frică să ies din maşină ca să nu se dărâme mai tare copacul pe noi“, a declarat, încă şocată de ce a trăit, tânăra mamă. 

Ea şi-a sunat soţul cerându-i ajutor, pentru că-i era teamă să nu moară strivită de copac. Bărbatul a venit într-un suflet, l-a scos pe băieţel din maşină, cu ajutorul mamei, apoi a scos-o şi pe ea.

„Veniseră si oameni imediat după impact, mă întrebau dacă să mă ajute şi le ziceam să nu deschidă uşa... Atât de îngrozită eram“, povesteşte femeia. 

Pentru degajarea maşinii de sub copac şi a străzii au intervenit pompierii de la Detaşamentul Port al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care au folosit autospeciala şi autoscara.

În starea în care era, tânăra mamă a refuzat transportarea la Urgenţa Spitalului Judeţean, temându-se mai mult că ar putea contacta viruşi din mediul încărcat de boli. „Fiind însărcinată, nu-mi pot permite să mă îmbolnăvesc. Aveam tensiunea mare, dar ne-am liniştit cu toţii în cele din urmă“, spune ea. 

Acum, familia trebuie să-şi rezolve problemele cauzate de accidentul care era să le ia zilele. Cel mai important e să se rezolve trauma sufletească suferită.

Copacul este uscat, aşa cum se vede din fotografii. Deloc de înţeles, pentru tăierea unui copac periculos, cetăţenii Constanţei trebuie să facă demersuri repetate la municipalitate, în timp ce copaci frumoşi, tineri, verzi, sănătoşi, sunt mutilaţi fără milă.

Copac căzut peste maşinâ Sursa ISU Constanţa

Pe aceeaşi temă: 

UPDATE Furtună puternică în Bucureşti: Şase copaci s-au prăbuşit, iar unul a căzut chiar peste o maşină în trafic

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: