Marş împotriva etnobotanicelor, astăzi, pe străzile Constanţei

Marş împotriva etnobotanicelor, astăzi, pe străzile Constanţei

Tinerii au încercat să îi determine pe consumatorii de etnobotanice să renuţe la acest viciu

Peste 300 de elevi din Constanţa mărşăluit astăzi pe străzile din oraş pentru a-i determina pe tineri să renunţe la consumul de etnobotanice. Înatmaţi cu pancarte, tinerii au continuat protestul în faţa Prefecturii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marşul elevilor constănţeni a început la orele prânzului. Aceştia au mers pe cele mai importante străzi din oraş şi le-au explicat tinerilor pe care i-au întâlnit în cale efectele negative pe le au etnobotanicele asupra tinerilor.


Cristina Constantin ( 16 ani ) a luat şi ea parte la manifestare. Ea a  văzut doi tineri care se îndreptau către un magazin de vise şi a reuşit să îi convingă să mai cumpere drogurile uşoare.

„I-am văzut că se îndreaptă către acel magazin şi m-am dus lângă ei. Le-am explicat că ceea ce vor să facă nu este în regulă şi astfel i-am convins să nu mai cumpere“, a declarat tânăra încântată.

Fata a adăugat că foarte mulţi cunoscuţi din cercul ei de prieteni sunt consumatori de etnobotanice. Unii dintre ei au ajuns chiar la spital. Fata povesteşte că aveau halucinaţii şi se manifestau violent.

„ Urlau, ţipau şi se loveau cu pumnii unii pe ceilalţi.Un amic stă şi acum internat în spital pentru că a inhalat aceste substanţe“, mărtuiseşte tânăra.

Elevii au semnat împotriva etnobotanicelor.

Demersul liceenilor a fost susţinut de către reprezentanţii Consiliul Judeţean al Elevilor din Constanţa care au mers la toate şcolile din oraş pentru a strânge semnături cu privire la organizarea marşului.

„Peste 5.000 de elevi de la şcolile generale şi liceele din Constanţa au fost deacord cu iniţiativa noastră. Foarte mulţi adolescenţi sunt împotriva etnobotanicelor“, a declarat Andrei Petre, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor.

Protest în faţa Prefecturii

Protestul împotriva etnobotanicelor pe care tinerii l-au început pe străzi a continuat în faţa Prefecturii Constanţa. Sutele de elevi au militat în faţa insituţiei pentru închiderea magazinelor de vise. „Jos cu drogurile! Jos cu drogurile!“ strigau în cor liceenii.

„Vom face tot posibilul să închidem toate magazinele de vise din oraş. Mai mult, le-am promis tinerilor care lucrează în astfel de locaţii că le voi face publice numele şi voi propune să fie traşi la răspundere“, a declarat Claudiu Iorga-Palaz, prefectul Judeţului Constanţa.


citeste totul despre: