ISU Dobrogea începe verificarea tuturor spitalelor din Constanţa: circuite, aparatură, instructaje, proceduri

ISU Dobrogea începe verificarea tuturor spitalelor din Constanţa: circuite, aparatură, instructaje, proceduri

Sursa ISU Neamţ

ISU Dobrogea începe controale în toate spitalele din judeţul Constanţa. Tragedia de la secţia ATI din Spitalul Judeţean Neamţ a îngrozit o lume întreagă. Pacienţi imobilizaţi la pat, bolnavi de Covid-19 şi aflaţi în stare critică, au ars de vii sau au fost asfixiaţi, iar cei care au încercat să-i ajute au fost grav răniţi.

Anunţul a fost făcut de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea în dimineaţa de duminică, 15 noiembrie, în urma tragediei din Piatra Neamţ.
 
„În săptămâna 15-29 noiembrie, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al judeţului Constanţa va desfăşura acţiuni de control la spitalele din întreg judeţul.
 
Vor fi verificate următoarele aspecte: funcţionalitatea instalaţiei de semnalizare/avertizare in caz de incendiu; hidranţi interiori/exteriori; instalaţiile electrice; partea de evacuare în caz de incendiu (căi de evacuare, iluminat căi de evacuare in condiţiile circuitului epidemiologic).
 
Totodată cadrele inspectoratului vor verifica partea de instructaj în domeniul situaţiilor de urgenţă, precum şi procedurile de evacuare.
 
Scopul acestor activităţi este de a pregăti personalul unităţilor spitaliceşti, obiective importante din competenţa inspectoratului, unde, zilnic, sunt îngrijite sute de persoane şi oricând pot apărea diverse situaţii de urgenţă, precum şi de a preveni evenimente neplăcute“, transmite ISU Dobrogea. 
 
Pe aceeaşi temă: 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările