IPS Teodosie: „Exprimarea lui Iohannis este ca un soi de blestem. Să nu se mai facă astfel de afirmaţii“

IPS Teodosie: „Exprimarea lui Iohannis este ca un soi de blestem. Să nu se mai facă astfel de afirmaţii“

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, consideră că avertismentul preşedintelui Klaus Iohannis - care i-a îndemnat pe români să stea acasă, altfel, după Sărbători, vom avea înmormântări - „este ca un soi de blestem“.

Ştiri pe aceeaşi temă

IPS Teodosie a afirmat miercuri, la România TVcă declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis a creat „panică între credincioşi după o bucurie atât de mare că se aduce sfânta lumină“.

„Toţi au crezut că un protocol între Patriarhie şi MAI are o valoare de lege. Creştinii se simt neglijaţi şi părăsiţi. A mai fost o pandemie în secolul XIX, iar la o săptămână de la Înviere nu a mai fost niciun mort. Creştinii aşa văd, ca pe un atac. A încetat ciuma când s-au scos moaştele Sfântului Dimitrie. Jandarmii ne-au cerut: <Veniţi şi ne aduceţi lumină şi paşte>“, a spus arhiepiscopul Tomisului.

IPS Teodosie a menţionat la România TV că „această lumină este şi pentru domnul Iohannis“ şi „să nu facem o supărare la cea mai mare sărbătoare“.

Arhiespicopul Tomisului crede că protocolul dintre Ministerul de Interne şi Patriarhie pentru distribuirea sfintei lumini de Paşte se va concretiza. 

„Eu cred că se va petrece - şi acea exprimare că <dacă nu ascultaţi, veţi face înmormântare> este ca un soi de blestem. Să nu se mai facă astfel de afirmaţii. De la vârful ţării s-a spus aşa ceva. Noi, de acolo, aşteptăm ocrotire. 

Toţi regii României au simţit ortodox. Ei au luptat să nu jignească ortodoxia. 

Domnul Vela e un om de credinţă. Domnul ministru nu a făcut de capul lui acel protocol, a vorbit cu premierul şi cu preşedintele. Noi nu ne-am gândit decât la ordine, nu la dezordine. Creştinii care vor Sfânta Lumină ştiu de ordine“, a mai spus IPS Teodosie. 

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Noul acord dintre MAI şi BOR limitează implicarea poliţiştilor în distribuirea luminii sfinte. Slujbele au loc fără credincioşi. Declaraţia lui Vela

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările