Scene de groază la Spitalul din Constanţa: „Tremurau. Erau oameni la geam pregătiţi să sară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa - 1 oct 2021 / FOTO Inquam Photos / Costin Dincă
Incendiu Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa - 1 oct 2021 / FOTO Inquam Photos / Costin Dincă

Primii pompieri care au ajuns la incendiul de la Secţia ATI povestesc scenele de groază pe care le-au văzut imediat ce şi-au început misiunea. În acel moment, în spital erau internaţi 113 pacienţi.

Colonelul Dan Constantinescu, comandantul Detaşamentului „Fripis” a relatat imaginile pe care pompierii le-au văzut când au ajuns la faţa locului. „Foarte multe persoane erau agitate şi disperate să fie evacuate. Noi am intervenit şi pentru stingerea şi lichidarea incendiului, dar şi pentru evacuarea cu autoscara sau cu alte mijloace a celorlalţi pacienţi.

Au fost scoşi pacienţi inclusiv pe geam pentru a fi feriţi de fumul din interior. Au fost foarte multe persoane, nu am ţinut cont de vârsta lor, că erau copii sau vârstnici, i-am luat şi i-am evacuat”, povesteşte colonelul.

Plutonierul adjutant Sandu Nicuşor are 36 de ani, iar de 14 ani salvează vieţi. A fost printre primii pompieri care a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, alături de colegii săi de pe o autoscară. 

„Era foarte mult fum, erau oameni la geam care se pregăteau să sară pentru că nu mai puteau respira. Am salvat pacienţii de la etajul 1, pe geam”, povesteşte militarul.

El îşi aminteşte că primul salvat a fost un bărbat. Apoi o femeie. în total, echipajul lui a salvat de la etaj şapte persoane. 

„Erau speriaţi, voiau să ajungă cât mai repede la un echipaj medical. Tremurau”, povesteşte plutonierul adjutant Nicuşor Sandu. 

În salonul groazei, anchetatorii spun că erau şapte cadavre. „Nu avem cadavre neapărat carbonizate. Nu ştim exact cauza decesului. Poate fi lipsa de oxigen, ele fiind dependente de oxigen. Pentru acurateţea identificării am rugat rudele să ne ofere probe ADN”, spune procurorul Zafer Sadâc.

Citeşte şi: 

Secţiile non-Covid din Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa vor fi redeschise, după acordul anchetatorilor. Şapte pacienţi au murit aici într-un incendiu

O echipă de la INSEMEX Petroşani va face o expertiză în cazul incendiului izbucnit la Secţia ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

Conducerea Spitalului de Infecţioase Constanţa, la 31 august, către primar: „Vis-a-vis de instalaţii şi de partea cu incendiile, nu prea ştiu eu să vă spun foarte multe…“ VIDEO

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite