Secţiile non-Covid din Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa vor fi redeschise, după acordul anchetatorilor. Şapte pacienţi au murit aici într-un incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos / Costin Dincă
Foto Inquam Photos / Costin Dincă

O parte din secţiile Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa vor fi redeschise pentru preluarea pacienţilor non-Covid care nu pot fi trataţi decât în această unitate. Vineri, 1 octombrie, 7 pacienţi cu Covid-19 din Secţia ATI au murit într-un incendiu provocat, cel mai probabil, de aerisirea defectuoasă a încăperilor îmbibate de oxigen.

Primăria Municipiului Constanţa a transmis că, de comun acord cu reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase, a hotărât prioritizarea refacerii secţiilor non-Covid de îndată ce anchetatorii vor permite accesul în incintă.

Laboratorul şi farmacia spitalului vor fi repuse în funcţiune în cel mai scurt timp, după ce au fost securizate vineri, imediat după neutralizarea incendiului din 1 octombrie. 

„Am decis să prioritizăm repunerea în funcţiune a secţiilor non-Covid ale Spitalului de Boli Infecţioase, dat fiind că sunt servicii de o importanţă crucială (HIV, meningită, hepatită), pe care doar această unitate le poate oferi, iar bolnavii nu pot fi preluaţi de alte unităţi medicale. Sperăm ca în cel mai scurt timp aceste secţii să redevină operaţionale. Redeschiderea secţiei COVID nu este oportună în acest moment, trebuie să aşteptăm finalizarea anchetei şi aflarea cauzei producerii incendiului”, a declarat primarul Vergil Chiţac.

Personalul auxiliar va reveni în spital, acesta urmând a fi susţinut cu resurse umane şi materiale pentru repunerea secţiilor non-Covid în funcţiune.

„Secţia Covid-19 va rămâne închisă până la finalizarea cercetării şi identificarea unei eventuale legături între incendiu şi surplusul de oxigen inerent tratamentului în spitalele COVID“, anunţă municipalitatea. 

Constanţa a fost lovită de dezastru vineri, 1 octombrie, când un incendiu a izbucnit în Secţia ATI a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase. Şapte oameni, bolnavi Covid-19, au murit. 

Pe aceeaşi temă: 

Conducerea Spitalului de Infecţioase Constanţa, la 31 august, către primar: „Vis-a-vis de instalaţii şi de partea cu incendiile, nu prea ştiu eu să vă spun foarte multe…“ VIDEO 

Primele informaţii despre cauzele morţii celor şapte femei internate în Spitalul din Constanţa

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite