Grâul, cea mai transportată marfă pe canalele navigabile din România

Grâul, cea mai transportată marfă pe canalele navigabile din România

Barjă pe canal Foto Arhivă Adevărul

Grâul este cea mai transportată marfă pe principalele canale navigabile din România, Canalul Dunăre-Marea Neagră şi Canalul Poarta Albă-Midia Năvodari. Urmează în top minereul de fier şi porumbul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Administraţia Canalelor Navigabile SA anunţă că în luna octombrie a acestui an s-a reuşit recuperarea pierderilor şi înregistrarea primelor depăşiri ale traficului prognozat. Compania naţională declară un plus de 191.720 tone capacitate, în condiţiile unui început de an sub aşteptări, cu 83% din traficul prognozat pe primul semestru.

În acest an, până în prezent, pe Canalul Dunăre - Marea Neagră şi Poarta Albă - Midia Năvodari au fost efectuate 8.827 ecluzări şi au tranzitat 18.608 unităţi navale încărcate cu 11.184.685 tone marfă.

Principalele destinaţii ale mărfurilor transportate pe canalele navigabile au fost România - 49%, Serbia - 18%, Bulgaria şi Austria cu 9%.

Pe primul loc, la mărfuri transportate se află grâul - transportat în cea mai mare parte de România, urmată de Ungaria şi Bulgaria. Urmează minereul de fier transportat de Austria, România şi Serbia şi porumbul transportat de Serbia, România şi Bulgaria.

Vă mai recomandăm

Circulaţia pe podul de la Agigea va fi deschisă tuturor categoriilor de autovehicule, cu excepţia celor agabaritice

FOTO Inginerul care a proiectat Magistrala Albastră s-a stins din viaţă. Lucra la proiectul Canalului Bucureşti - Dunăre

Tablierul central al podului rutier din Portul Constanţa a fost montat. Va fi cel mai mare pod hobanat din România

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările