Evaluare naţională Constanţa. Subiectele la Limba şi literatura română

Evaluare naţională Constanţa. Subiectele la Limba şi literatura română

5.527 de  absolvenţi ai clasei a VIII-a, din judeţul Constanţa, s-au înscris pentru a  susţine probele scrise din cadrul Evaluării naţionale în  117 centre de examen, conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Subiectele se elaborează în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, ţinând seama de următoarele cerinţe: să fie formulate clar, precis şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluarea Naţională; să aibă un nivel mediu de dificultate şi să permită rezolvarea în 120 de minute.
 
Probele scrise încep la ora 9.00, iar accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei respective, până la ora 8.30. Durata fiecărei probe scrise este de 120 de minute din momentul primirii subiectelor de fiecare elev. Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor folosesc numai creion negru. Pentru proba de la disciplina „Matematică", elevii pot să utilizeze instrumente de desen.
 
Admiterea în învăţământul liceal se va face pe baza calcului mediei ponderate între media generală la evaluarea naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a (80%) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).
    
Calendarul examenelor
 
 18 iunie 2019   Limba şi literatura română - probă scrisă
 20 iunie 2019  Matematica - probă scrisă 
 21 iunie 2019  Limba şi literatura maternă - probă scrisă 
 25 iunie 2019  Afişarea rezultatelor (până la ora 12,00) 
 25 iunie 2019  Depunerea contestaţiilor (în intervalul orar 14,00 - 20,00) 
 26-28 iunie 2019  Soluţionarea contestaţiilor 
 29 iunie 2019 Afişarea rezultatelor finale, după soluţionarea contestaţiilor
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: