Distrugătorul american USS Donald Cook a intrat în Marea Neagră. Vasul de război este ultimul care se va apropia de Portul Constanţa în 2014

Distrugătorul american USS Donald Cook a intrat în Marea Neagră. Vasul de război este ultimul care se va apropia de Portul Constanţa în 2014

USS Donald Cook, în Portul Constanţa. FOTO Reuters

Marina Militară Americană nu îşi uită aliaţii din NATO nici la sfârşit de an. După ce Portul Constanţa a fost vizitat de mai multe nave de război, a venit timpul ca USS Donald Cook să intre din nou în Marea Neagră.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nava americană a fost în centrul atenţiei în luna Aprilie 2014. La momentul respectiv, vasul de război a fost vizitat de însuşi preşedintele Traian Băsescu. În cele patru zile cât Distrugătorul a stat în port, militarii au avut timp să se antreneze cu omologii români, dar şi să meargă la Castelul Bran, pe urmele contelui Dracula. 
 
Ultima vizita din 2014 a USS Donald Cook în Marea Neagră a fost anunţată de către site-ul oficial al Flotei a 6-a americane. Distrugătorul a traversat Marea Egee şi a intrat în a doua zi de Crăciun în zona noastră. Reprezentanţii Flotei a 6-a au declarat că prezenţa navei în Marea Neagră este felul în care US Navy îşi reafirmă angajamentele către parteneriatele strategice şi exerciţiile militare operaţionale comune dintre Statele Unite, NATO şi partenerii regionali din această zonă. 
 
Comandorul Charles Hampton, commanding officer al USS Donald Cook a declarat că "prezenţa navei este menită să aducă siguranţă şi în acelaşi timp să demonstreze că americanii lucrează cu aliaţii NATO pentru a creşte securitatea zonei maritime".
 
Această a doua misiune a navei în Marea Neagră vine după una care a avut un succes deosebit. În luna Aprilie, vasul de razboi american a fost însoţit de nava USS Taylor, dar şi de Fregatele Regina Maria şi Mărăşeşti. 
 
USS Donald Cook s-a aflat la începutul lunii Decembrie în Haifa, Israel pentru o vizită de rutină. Militarii de la bord au avut ocazia să viziteze monumentele istorice, dar au şi lucrat cu autorităţile locale la operaţiuni de menţinere a păcii.
 
Până în momentul de faţă, Flota a 6-a americană nu a anunţat oficial dacă USS Donald Cook va acosta în Portul Constanţa în perioada imediat următoare.
 

Vă mai recomandăm:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: