Diplomat român, după o vizită în centrul istoric: „Corupţia a transformat Constanţa într-o ruină”

Diplomat român, după o vizită în centrul istoric: „Corupţia a transformat Constanţa într-o ruină”

Una dintre clădirile aflate înparagină din Piaţa Ovidiu                          FOTO: Baricada Verde

Clădirile vechi ale oraşului, aflate într-o stare avansată de degradare, dar şi construcţii noi, abandonate în stadiul de şantier, întâmpină vizitatorii care se plimbă prin centrul vechi al Constanţei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ne-am plimbat în seara aceasta o oră prin centrul Constanţei. Deprimant. Cel puţin 10 clădiri mari, cândva frumoase, în paragină. Mi se spune că sunt zeci de cazuri. Nu e vorba numai de cunoscutul caz al Cazinoului, ruşinea Constanţei şi a României. Sunt multe altele! Fonduri europene? Mai nimic. Oare de ce aici nu se poate?”, se întreabă diplomatul Valentin Naumescu.

Mai mult, vizitatorul spune că „atâta urâţenie în centrul unui oraş mare nu am mai văzut. De vreo 19 ani administrează aici PSD. Cum de nu se pot trezi oamenii aceştia să îşi dea seama în ce hal a adus regimul local de putere oraşul?”

Într-un recent sondaj de opinie realizat de INSCOP Research, la comanda Fundaţiei Universitare a Mării Negre, a reieşit faptul că 75,1% dintre locuitorii municipiului Constanţa consideră că oraşul se îndreaptă într-o direcţie greşită, în timp ce doar 20% cred ca direcţia este bună. Aceiaşi repondenţi (69,7%) spun că întreg judeţul Constanţa se îndreaptă într-o direcţie greşită.

Cea mai mare problemă a oraşului condus multă vreme de Radu Mazăre - condamnat penal - este corupţia din administraţia locală şi instituţiile locale, acest lucru fiind indicat de 17,8% dintre cei care au răspuns sondajului, în timp ce 12,5% arată că lipsa locurilor de muncă este o altă problemă majoră a municipiului Constanţa.

 

Pe aceeaşi temă:

Constanţa, oraşul care merge înapoi. Corupţia din administraţie, principala îngrijorare a localnicilor

VIDEO Cum îşi bat joc guvernanţii încă o dată de Cazinoul Constanţa. Ministrul Dezvoltării a anunţat semnarea contractului de reabilitare. Actul, imposibil de parafat


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările