Delfin eşuat la Costineşti, pe plaja de la Epavă. Ce trebuie să faci dacă întâlneşti un astfel de exemplar

Delfin eşuat la Costineşti, pe plaja de la Epavă. Ce trebuie să faci dacă întâlneşti un astfel de exemplar

Delfin eşuat pe plaja de la Costineşti Foto Mare Nostrum

Ecologiştii au fost anunţaţi de localnicii din Costineşti de existenţa unui delfin pe plaja de la Epavă. Exemplarul era tânăr şi nu a supravieţuit eşuării.

Un telefon de urgenţă primit duminică seara anunţa echipa Mare Nostrum să intervină pe plaja din zona Epavei din Costineşti, unde eşuase un delfin.

Exemplarul tânăr, ce aparţinea speciei Phocoena phocoena relicta, era mort recent. Delfinul a fost preluat pentru examinare şi pentru determinarea cauzei morţii.

„De la începutul lunii este al doilea caz de eşuare al unui delfin, primul fiind semnalat pe 9 aprilie“, arată ecologiştii de la Mare Nostrum.

Organizaţia non-guvernamentală deşfăşoară programul „Monitorizarea şi conservarea delfinilor din Marea Neagră“, susţinut financiar de Petrom şi Campania „Adoptă un delfin“.

„Dacă observaţi un delfin eşuat, sau chiar exemplare vii, în apele teritoriale româneşti, contactaţi-ne la numerele de telefon 0241612422 sau 0763255731, iar pe site-ul www.delfini.ro găsiţi formularul on-line prin intermediul căruia ne puteţi trimite informaţii cu privire la delfini“, invită ecologiştii de la Mare Nostrum.

Vă mai recomandăm

VIDEO Înot cu delfinii. La Delfinariul din Constanţa poţi să ai o experienţă unică

Cele mai inteligente animale. Delfinii se admiră în oglindă şi porcii îşi fac prieteni

Proiect de lege: delfinii, persoane non-umane. România ar putea fi prima ţară din Europa care recunoaşte acest statut

Sprijin internaţional pentru Legea delfinilor. Remus Cernea a vizitat Delfinariul pe care vrea să-l desfiinţeze

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările