Constanţa: Turiştii îşi fac provizii în camerele de hotel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Turiştii îşi fac provizii în camerele de hotel
Constanţa: Turiştii îşi fac provizii în camerele de hotel

Deţinătorii unităţilor de cazare spun că nu le pot pune interdicţii. Alimentele sunt cumpărate din marile magazine şi ţinute pe timpul sejurului în răcitorul de la bar.Hotelierii încearcă de mai mult timp cu vorba bună să le explice turiştilor că nu este bine să ţină mâncarea în camerele unde cazaţi, dar de cele mai multe ori este un dialog al surzilor.

În locul unei mese servite la restaurant pentru care se pot cheltui şi 150 de lei într-o zi, mulţi turişti prefer să îşi ia cele necesare de la supermarket şi scapă mult mai ieftin cu câteva zeci de lei. Educaţia este cea care îşi spune cuvântul aici pentru că nicio lege nu există pentru a reglementa acest lucru. Turiştii au fost deja împărţiţi şi pe două categorii: cei care mai <> de la micul dejun să le mai ajungă pe timpul zilei şi cei care merg la supermarketuri să îşi facă provizii.

„Aici sunt mari probleme pentru că nu îşi fac curat, nu îşi aruncă resturile care se strică şi pot apărea o groază de probleme din punct de vedere sanitar. Li se strică mâncarea ori atrag gândaci, avem cazuri când aruncă gunoaiele de la balcon“, a declarat preşedintele Patronatului Mamaia, Nicolae Bucovală. El a precizat că actual legislaţie nu permite impunerea unor interdicţii.

Cei şapte ani… 

Turiştii au acelaşi obicei indiferent de câte stele are hotelul. Unii chiar nici nu mai sunt discreţi când îşi cară de la maşină sacoşile pline cu mâncare.  „ Vin cu pungile de la magazin eventual în ambele mâinle. Îl mai pune şi pe curier să îl ajute să care“, spune Dan Mărăşescu, proprietarul hotelului Golden Tulip de patru stele.

El spune că nu le poate interzice turiştilor să îşi mai aducă mâncarea în camera şi singura speranţă rămâne educaţia fiecăruia. „E jenant să le spunem la cazare asta. Ne este ruşine să le spunem să nu aducă pastramă în cameră, să nu scoată produsele din barul care este doar un răcitor nu pentru depozitat salam“, mai afirmă Bucovală.

Citiţi mai multe amănunte în Adevărul de Seară

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite