Angajări la Spitalul Militar Constanţa. Posturi căutate pentru viitorul spital de campanie destinat pacienţilor COVID-19
0Armata face angajări temporare în sistemul medicinei militare pentru Spitalul Militar din Constanţa. Măsura este impusă de starea de urgenţă din România.
Spitalul Militar din Constanţa va face angajări temporare, pentru a suplimenta forţele în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, mai ales că Ministerul Apărării Naţionale va deschide cu Ministerul Sănătăţii spitale de campanie pentru tratarea populaţiei.
Armata a anunţat că în contextul eforturilor întreprinse de autorităţile publice pentru limitarea răspândirii noului coronavirus (COVID-19), Ministerul Apărării Naţionale a demarat măsurile necesare pentru suplimentarea numărului de posturi din sistemul medico-militar în vederea încadrării cât mai rapide a acestora, în conformitate cu prevederile Decretului 195, din 16 martie 2020, privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României.
Angajările se vor face pentru o perioadă de şase luni, condiţiile generale şi cele specifice posturilor care urmează a fi încadrate, punctele de contact, documentele necesare şi termenele de trimitere a cererilor de angajare urmând a fi publicate de fiecare unitate medico-militară pe site-ul propriu şi pe site-ul central al MApN - https://www.mapn.ro/cariera/index.php.
Astfel, sunt disponibile funcţii de medici în diferite specialităţi (boli infecţioase, epidemiologie, pneumologie, medicină de urgenţă, medicină de laborator, anestezie şi terapie intensivă, radiologie şi imagistică medicală, igienă, medicină internă, medicină de familie), asistenţi medicali şi farmacişti, în spitalele militare, institutele şi centrele medicale ale MApN, din Bucureşti, Braşov, Craiova, Cluj-Napoca, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Sibiu şi Timişoara.
„Măsurile întreprinse de Ministerul Apărării Naţionale au rolul de a creşte capacitate de reacţie şi rezilienţă a sistemului medico-militar, angajat cu forţe şi mijloace în efortul coordonat de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă pentru prevenirea şi limitarea efectelor COVID-19, precum şi pentru realizarea managementului consecinţelor, raportat la evoluţia situaţiei epidemiologice din ţară“, a specificat MApN într-un comunicat de presă emis luni, 23 martie.
Guvernul României a anunţat că trimite un spital mobil cu capacităţi de tratare a pacienţilor infectaţi cu virusul COVID-19. Prefectul Constanţei, George Niculescu, recomandă plasarea acestei facilităţi medicale pe terenul Ministerului Sănătăţii pe care trebuia construit în ultimii patru ani Spitalul Regional din Constanţa.
„Rolul spitalului mobil este de a veni în ajutorul combaterii răspândirii epidemiei COVID-19. Spitalul va avea absolut toate dotările necesare, astfel încât pacienţii să beneficieze de tratament şi îngrijiri medicale la cele mai înalte standarde şi va dispune de toate măsurile de siguranţă şi de igienizare astfel încât să ofere siguranţă personalului medical implicat în lupta împotriva epidemiei”, se arată în comunicatul preluat de news.ro.
Tot în urma demersurilor Prefecturii, Guvernul României dispune trimiterea unui aparat PCR Real Time care are rolul de a detecta rapid infecţia COVID-19 pentru pacienţii testaţi. Prefectul a afirmat că este necesar ca autorităţile să se concentreze pe consolidarea sistemului de sănătate.
„Este absolut necesar să ne concentrăm în această perioadă pe consolidarea sistemului de sănătate. Salut iniţiativa Guvernului în vederea dotării Constanţei cu o facilitate medicală suplimentară, echipată cu cele mai moderne sisteme de testare. Sistemul medical local era subdimensionat de mulţi ani şi în situaţia acestei epidemii este crucial să ne asigurăm că toată lumea poate beneficia de îngrijire medicală adecvată, în cazul în care situaţia o impune”, a declarat George Niculescu.
El a făcut apel la solidaritate şi a recomandat cetăţenilor să respecte recomandările autorităţile. „Reiterez, pe această cale, că această situaţie poate fi depăşită doar dacă suntem solidari şi dacă respectăm toate recomandările autorităţilor. Este recomandat ca toate deplasările să fie limitate doar la cele absolut necesare, precum cele pentru aprovizionare. Astfel, vom putea stopa răspândirea virusului şi vom evita supraaglomerarea sistemului sanitar. Este în puterea noastră, a tuturor, să luptăm împotriva acestei pandemii. Fac apel la solidaritate. Acum, mai mult ca niciodată, este nevoie să fim cu toţii de aceeaşi parte a baricadei”, a mai afirmat prefectul judeţului Constanţa.
Pe aceeaşi temă: