Afaceri ilegale pe plaja Corbu. ATV-uri de închiriat în rezervaţie naturală

Afaceri ilegale pe plaja Corbu. ATV-uri de închiriat în rezervaţie naturală

Închirieri ATV pe plaja Corbu                                                                       FOTO: ARBDD

Plaja de la Corbu atrage mii de turişti, dar şi comercianţi pe măsură. Deşi este o zonă protejată, aici au apărut fel de fel de afaceri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comisarii Rezervaţiei Biosferei delta dunării au depistat zilele acestea o societate comercială care şi-a instalat ilega punctul de lucru pe plaja Corbu.

„O societate comercială care închiriază ATV-uri pentru plimbări în zona plajei de la Corbu, a fost amendată de către inspectorii ecologi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării cu suma de 12.500 lei şi li s-a impus încetarea activităţii, precum şi scoaterea de îndată a ATV-urilor din perimetrul RBDD”, transmit cei de la Rezervaţie.

Plaja Corbu este una din ultimile plaje virgine de pe Litoralul Românesc, aşa o descriu cei de la primăria comunei Corbu. „Este o adevarată porţie de natură pură pentru cei care vor să se bucure la modul simplu de mare, nisip şi mult soare, fiind inclusă în Rezervaţia Deltei Dunării.”

Plaja Corbu se află la o distanţă de 8 kilometri Nord de Staţiunea Mamaia, în apropiere de Plaja Năvodari. Plaja este foarte lată, neamenajată însă, fiind un amalgam de nisip fin pe alocuri amestecat cu scoici şi cochilii de melci marini, apa la mal este foarte limpede, deloc adâncă. Aici nu se găsesc magazine sau restaurante în apropriere şi este interzisă camparea cu corturi sau cu rulote la mai putin de 100 de metri de malul apei, fiind o arie naturală protejată.

Plaja Corbu face parte din Grindul Chituc, zona de importanţă majora din punct de vedere al biodiversităţii, în mod general, şi al ornitofaunei, în mod special, care este inclusă în Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării.

Pe aceeaşi temă:

Investiţii de zeci de milioane de euro în sudul litoralului. „Singura zonă pe care o putem numi staţiune. Mamaia e un cartier de oraş“

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările