În ce pieţe vom găsi miel de Paşte. Carnea provine direct de la crescători din Constanţa şi Tulcea

În ce pieţe vom găsi miel de Paşte. Carnea provine direct de la crescători din Constanţa şi Tulcea

RAEDPP anunţă că vor fi puse la dispoziţie 15 locuri în hala de lactate din Piaţa Griviţa şi 4 locuri în hala de lactate din Piaţa Tomis III.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 21 aprilie – 1 mai, în pieţele agroalimentare administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat” Constanţa se va comercializa carne de miel pentru Sărbătorile Pascale, de la producători avizaţi de Direcţia Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa.
 
Comerţul cu carne de miel se va desfăşura în două dintre pieţele agroalimentare administrate de Regie, în zone special amenajate. Vor fi puse la dispoziţie 15 locuri în hala de lactate din Piaţa Griviţa şi 4 locuri în hala de lactate din Piaţa Tomis III.
 
În condiţiile actuale, care prevăd o serie de măsuri de protejare a sănătăţii populaţiei, RAEDPP Constanţa va asigura toate condiţiile de igienă şi siguranţă alimentară în halele unde se va comercializa carne de miel. Producătorii vor purta obligatoriu mănuşi şi măşti, iar echipamentele şi ustensilele trebuie curăţate ori de câte ori va fi necesar pentru a asigura o igienizare corespunzătoare. 
 
La intrare vor exista dispensere pentru igienizarea mâinilor, covoraşe impregnate cu material dezinfectant pe bază de clor, iar spaţiile vor fi igienizate zilnic, după închiderea programului. La rândul lor, clienţii au datoria de a respecta măsurile privind distanţarea socială şi de a intra în hală în mod organizat, pentru a preveni aglomeraţia. 
 
„Ne-am asigurat ca nici în acest an să nu lipsească din pieţele administrate de regie  produsele necesare pentru prepararea mâncărurilor tradiţionale de Paşte. Am luat o serie de măsuri suplimentare, astfel încât să asigurăm comercializarea în condiţii de siguranţă a cărnii de miel. De asemenea, clienţii pieţelor se pot aproviziona în această perioadă cu verdeţuri de sezon şi lactate de la producători locali”, a transmis directorul general al RAEDPP Constanţa, Stere Hira.
 
Şi în acest an, producătorii care şi-au manifestat interesul să comercializeze carne de miel în pieţele administrate de regie provin din judeţele Constanţa şi Tulcea, iar mieii sunt sacrificaţi în abatoare autorizate.
 
Vă mai recomandăm:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările