TAB-urile Armatei, „vedete“ şi anul acesta la parada militară de la Cluj

TAB-urile Armatei, „vedete“ şi anul acesta la parada militară de la Cluj

Tancurile au fost vedetele paradei militare la Cluj. 1.12.2014    FOTO: Adevărul

Cei 96 de ani de la Marea Unire au fost sărbătoriţi în Cluj printr-o ceremonie religioasă la Catedrala Mitropolitană, depuneri de coroane la statuia lui Avram Iancu din Piaţa Avram Iancu şi printr-o paradă a tehnicii militare, care a făcut deliciul celor mai mici dintre clujeni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parada militară organizată de Ziua Naţională la Cluj a scos mii de oamenii din case. Aceştia au admirat atât uniformele de sărbătoare ale militarilor de la Divizia 4 Infanterie „Gemina”, ale jandarmilor de la Inspectoratului de Jandarmi Cluj, poliţiştilor, pompierilor, viitorilor poliţişti de la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”, dar şi ţinutele celor de la Serviciul Român de Informaţii Cluj. Alături de ei au defilat şi cei de la Crucea Roşie, IPJ Cluj şi Poliţia Locală.

Partea cea mai spectaculoasă a paradei a fost prezentarea celor circa 40 de TAB-uri ale Armatei Române. La vederea acestora maşinării, ochii celor mici erau de nedesprins de cele 40 de minuni. Ei au putut să-şi facă poze pe TAB-uri şi să vadă cum arată, pe viu, o astfel de maşinărie.

Ziua Naţională se va încheia la Cluj printr-o retragere cu torţe pe străzi din centrul oraşului, un spectacol de artificii în Piaţa Avram Iancu şi concerte în Piaţa Unirii.

Programul sărbătorii de la Cluj:
17.30 - “Copiii sărbătoresc Marea Unire” - spectacol dedicat Zilei Naţionale a României (Opera Naţională Română Cluj-Napoca)
19.00 Aprinderea iluminatului festiv, Concert Smiley
19.50 - Retragerea cu torţe pe traseul Piaţa Lucian Blaga - str. Napoca - Bulevardul Eroilor - Piaţa Avram Iancu
20.00 - Spectacol de artificii - Piaţa Avram Iancu
20.15 Concert Piaţa Unirii - Aldo Blaga & Tzika Sax Orchestra

Mai puteţi citi:

Corul născut de 1 Decembrie 1918 cântă în "capitala" Ardealului. Cum sărbătoresc clujenii Ziua Naţională: paradă militară, folclor, concert Smiley

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: