Svastică pe o clădire de pe una dintre cele mai circulate străzi din Cluj. Primăria ridică din umeri FOTO

Svastică pe o clădire de pe una dintre cele mai circulate străzi din Cluj. Primăria ridică din umeri FOTO

Svastica a fost desenată de circa două luni pe o fostă şcoală abandonată. FOTO: Thomas Mendel

O svastică de circa 1 metru în diametru a fost desenată pe peretele dinspre stradă al unei clădiri aflate pe una dintre cele mai circulate artere din Cluj-Napoca. În ciuda faptului că există o sesizare la Primărie din 24 aprilie, nu s-a făcut nimic.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În sensul giratoriu care leagă strada Coposu cu strada Tăietura Turcului şi Calea Baciului (cam 200 de metri de sediul poliţiei) se află o şcoală dezafectată de mai mult timp. Pe peretele din est , foarte vizibil pentru cine vine dinspre Coposu sau Tăietura Turcului există de aproape două luni o cruce svastică de cam un metru diametru. Vă rog să procedaţi la înlăturarea ei”, - a scris clujeanul Thomas Mendel, în 21 aprilie, pe aplicaţia de sesizări a Primăriei, My Cluj.  

„Până acum, nu am primit niciun răspuns la această sesizare”, susţine Mendel. 

Mai mult, săptămâna trecută şi la începutul săptămânii acesteia,  clujeanul a sunat la Poliţia Locală Cluj-Napoca, pentru a sesiza problema şi acolo.

„Săptămâna aceasta, mi-a răspuns un domn care mi-a spus că dacă am făcut sesizare pe My Cluj sigur va ajunge la organele competente. Acesta a precizat că având în vedere că este vorba despre o clădire privată, problema nu este de competenţa Poliţiei locale. Pentru domnul nu era nicio problemă că svastica respectivă este acolo de două luni. Mie mi se pare foarte îngrijorător că instituţiile şi administraţia clujeană se uită în altă parte, dovedind incompetenţă şi lipsă de implicare, şi lăsând nesancţionate aceste manifestări de xenofobie şi rasism”, spune Mendel. 

Svastică pe o fostă şcoală. FOTO: Thomas Mendel.

Trei apeluri, nicio reacţie 

Astăzi, joi, 13 mai, Mendel a mai sunat o dată la Poliţia locală. „Am raportat deja de trei ori a Poliţia locală, s-a rezolvat ceva?”, a întrebat el. 

Agentul care a răspuns la telefon nu ştia de problemă şi i-a răspuns: „Nu ştiu, domnule, dacă pe o stradă din Cluj s-a şters grafitti-ul. Am preluat telefonic sesizarea şi o dăm în lucru, insistăm. Nu pot să vă spun când va fi rezolvată. Ce să vă spun acum la telefon?” 

„Adevărul” a întrebat la Biroul de Presă al Primăriei Cluj-Napoca care este stadiul sesizării, însă nu a am primit încă niciun răspuns. Se fac verificări. 

Vă mai recomandăm

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările