Subiecte Limba Română Evaluare Naţională 2021. Peste 4.000 de elevi din Cluj au dat prima probă

Subiecte Limba Română Evaluare Naţională 2021. Peste 4.000 de elevi din Cluj au dat prima probă

Peste 4.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Cluj au început marţi, 22 iunie, Evaluarea Naţională, sesiunea iunie- iulie 2021, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un număr de 4.028 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Cluj vor susţine Evaluarea Naţională, sesiunea iunie - iulie 2021. 

Cei mai mulţi dintre aceştia, 3.053, sunt din mediul urban, iar mai puţin de o treime - 975 -  provind din mediul rural. Marţi, 22 iunie, a fost ziua probei scrise la Limba şi literatura Română. Joi, 24 iunie, se va desfăşura proba la Matematică. Proba la Limba şi literatura maternă va avea loc vineri, 25 iunie.
 
Comisia judeţeană de organizare a examenului de Evaluare Naţională din cadrul Inspectoratului Şcolar.Judeţean Cluj a aprobat 49 de solicitări, privind asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor, conform normelor metodologice şi a procedurilor în vigoare, care vizează prelungirea timpului destinat redactării lucrărilor scrise, asigurarea de săli separate pentru elevii care prezintă tulburări specifice de învăţare, prezenţa unui însoţitor pentru elevii cu tulburări din spectrul autist, prezenţa interpreţilor limbajului mimico-gestual pentru elevii cu deficienţe de auz, utilizarea instrumentelor specifice de scriere în cazul elevilor cu deficienţe de vedere, respectiv susţinerea probelor scrise la domiciliul elevilor/în spital.
 
Primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14,00 (în centrele de examen). Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16,00 - 19,00) şi 30 iunie (în intervalul orar 8,00 - 12,00), acestea putând fi transmise şi prin mijloace electronice.
 
Pentru absolvenţii claselor a VIII-a care, din motive medicale (izolare/carantină/valori ale temperaturii peste limitele admise) sau din alte motive justificate prin certificat medical, nu s-au putut prezenta la probele Evaluării Naţionale, se va organiza o etapă specială a Evaluării Naţionale, la care se vor putea înscrie în perioada 28 iunie – 2 iulie 2021, prezentând un certificat medical. 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările