Spaniol escrocat de românca de care se îndrăgostise. I-a dat un milion de euro pentru operaţii imaginare

Spaniol escrocat de românca de care se îndrăgostise. I-a dat un milion de euro pentru operaţii imaginare

Avocaţii spaniolulu cer ca românca să fie condamnată la închisoare. FOTO El Periódico Mediterráneo

O româncă este judecată în Cantabria, Spania, după ce păcălit un spaniol să-i dea aproape un milion de euro în decurs de doi ani. Femeia l-a convins pe bărbatul care se îndrăgostise nebuneşte de ea să-şi deschidă punga şi să intre în datorii pentru ea.

Premieră în Spania: o româncă e judecată pentru că ar fi cerut şi obţinut de la un spaniol aproximativ un milion de euro, profitând astfel de relaţia de încredere cu el. 

Acuzaţia este inedită. Practic, femeia a fost acuzată că ar fi profitat de pe urma bărbatului care s-a îndrăgostit nebuneşte de ea. L-a păcălit, l-a minţit zi de zi şi l-a manipulat astfel încât acesta i-a dat în decurs de doi ani circa un milion de euro. Acum, ea este judecată de un tribunal din Cantabria, notează El Diario de Alerta, ediţia de Cantabria.
 
Potrivit procurorului, românca a dat dovadă de o imaginaţie ieşită din comun şi ar fi cerut bani pentru operaţii inventate. 

Rând pe rând, ea l-a minţit pe acesta că are nevoie de bani pentru o intervenţie chirugicală de îndepărtare a uterului, ovarelor, după care i-a cerut bani pentru a-şi reconstrui sânii.
 
Câteva luni mai târziu, ea a găsit un alt motiv să-i ceară bani, invocând faptul că are nevoie de tratamente de chimioterapie şi radioterapie. 

Cu altă ocazie, ea a solicitat şi a obţinut bani de la el pentru o operaţie de extirpare a unei tumori pe creier după un presupus accident de maşină, iar ulterior a primit bani pentru a-şi debloca nişte conturi inexistente la o bancă inexistentă din România.
 

S-a băgat în datorii pentru a-i da bani româncei

 
Pentru a-i satisface nevoile, bărbatul a luat bani dintr-un cont pe care îl avea la comun cu fratele său, iar când a epuizat toţi banii a început să ia credite. Înainte de asta, exasperat de cheltuielile pe care le avea cu ea, spaniolul i-a cerut explicaţii, iar românca a venit cu o nouă variantă. Potrivit sursei citate, femeia „a susţinut că a fost înşelată de avocatul ei în România, de către directorul băncii şi că, din cauza situaţiei de corupţie din ţara ei, trebuia să trimită mai mulţi bani pentru a-şi debloca conturile”.
 
Chiar şi aşa, el a continuat să-i dea bani, iar conform unor surse din cadrul anchetei „a trimis bani unei presupuse mătuşi a acuzatei prin transfer bancar”. Apoi, el a trimis bani şi „presupusului avocat sau directorului unei sucursale bancare din România”. La final, cercetările au dezvăluit că toţi banii transferaţi astfel presupusei mătuşi şi presupuşilor avocaţi şi directori de bancă au ajuns fie la româncă, fie la persoane care au fost complice la aceste evenimente şi care nu au fost identificate.
 
Totodată inculpata „a semnat confirmări de datorii private, ştiind că conţinutul lor era fals, în care susţinea că a primit tratamentele menţionate anterior sau că a suferit extorcare pentru care a cerut bani şi că intenţionează să le returneze atunci când ar putea", a specififcat procurorul.
 

Nu şi-a făcut nici măcar o operaţie din banii primiţi

 
În acest fel, femeia a obţinut diferite sume timp de mai bine de doi ani, variind între 2.000 şi 49.500 de euro. În total, spaniolul i-a dat femeii de care se îndrăgostise 922.000 de euro. 
 
La final, când a devenit insolvabil pentru bănci şi a dat efectiv faliment, românca a dispărut fără urmă. „Inculpata, care nu a primit niciunul dintre tratamentele sau intervenţiile chirurgicale menţionate anterior, odată ce a avut convingerea că nu va obţine mai multe beneficii economice, s-a despărţit de bărbat şi a dispărut de la locul de reşedinţă obişnuit”, a conchis procurorul.
 
Potrivit acestei clasificări, acuzatul este autorul unei infracţiuni continue de înşelăciune, cu circumstanţa agravantă a încălcării încrederii, pentru care se cere o pedeapsă de şapte ani de închisoare, o amendă de 3.600 de euro şi despăgubiri victimei în cuantum de cât l-a înşelat. Pe lângă cei 7 ani de închisoare, românca ar putea fi obligată să plătească şi o amendă de 7.200 de euro, dacă va fi găsită vinovată.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările