Salina Turda, „minunea SF“ a Clujului, vedetă şi pe CNN

Salina Turda, „minunea
SF“ a Clujului, vedetă şi pe CNN

Salina Turda  FOTO: arhiva Adevărul

Jurnaliştii de la CNN au publicat un material despre „10 cele mai cool locuri de sub pământ din lume“ citând revista Travel+Leisure. În acel clasament, Salina Turda este amintită a doua după un râu subteran lung de 5 mile din Filipine.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce jurnaliştii de la Business Insider au pus Salina Turda din Cluj pe locul I într-un top al celor „10 cele mai cool locuri de sub pământ din lume“, ziariştii de la CNN au publicat, pe site, pe 27 februarie, un material despre cele mai frumoase locuri de sub pământ.

Despre Salina Turda, cei de la CNN scriu, citând salinaturda.eu, că exploatarea ei a început din secolul al XII-lea, iar sarea era scoasă cu mâna, dar şi că, acum, Salina de la Turda, din Transilvania, este atât un muzeu al mineritului, cât şi un parc de distracţii cu panouri de baschet, cu piste de minigolf, cu o roată mare şi un lac subteran pe care te poţi plimba cu bărcuţele.
Jurnaliştii CNN, ca şi cei de la Business insider, recomandă salina pentru cei care suferă de alergii, astm şi alte probleme respiratorii.

Salina Turda este, din toamna anului trecută, în atenţia presei străine după ce în decembrie 2013, jurnaliştii de la Business Insider plasau salina într-un clasament numit aceiaşi ziarişti plasau salina într-un alt clasament numit „25 de destinaţii incredibile de călătorie despre care nu ştiai că există”. Jared Leto, solistul trupei „Thirty Seconds to Mars“ a făcut, în februarie, anul acesta, o postare pe Twitter legată de acest obiectiv turistic, unde scria că „acest parc de distracţii din Romania era pe vremuri o mină de sare“.
Tot în februarie, acest an, despre salina din judeţul Cluj s-a mai scris în Business Insider că se află pe primul loc într-un top al celor mai frumoase locuri subterane de vizitat (în engleză „10 Of The Coolest Underground Places In The World“).

De la mină la sală de teatru

Salina Turda este un muzeu de istorie a mineritului în sare unde s-au organizat concerte, s-au filmat videoclipuri (DJ Sava şi Raluka „I like (The Trumpet)" ), iar de vreo câteva luni, o proiecţie de film, spectacole de teatru şi concerte.

Situaţă la 30 de kilometri de Cluj-Napoca, o excursie la Salina Turda promite să fie interesantă încă de la vederea clădirii de la suprafaţă. Aduce cu un avanpost din filmele SF. Ce să mai vorbim de miile de becuri şi beculeţe din interior, de galeriile de sare, de aerul care parcă îţi intră în creieri, nu în plămâni. Zici că eşti pe altă planetă sau pe o navă în spaţiu SF de unde începe aventura.

Mai puteţi citi:

Reclamă de milioane. Un star de la Hollywood, pe Twitter: „Acest parc de distracţii din România era pe vremuri o mină de sare“

FOTO Frumuseţile neştiute ale Clujului. Bonus: o călătorie spre centrul pământului

VIDEO Salina Turda, unul dintre brandurile Clujului, va fi nelipsită de la standurile turistice ale României în străinătate

FOTO VIDEO „Minunea SF“ a Clujului, Salina Turda, inclusă de americani în topul locurilor incredibile din lume care merită vizitate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: