Prima zi la schi, pe Feleac. Zeci de clujeni au înfruntat viscolul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru că au aşteptat multă vreme zăpada, schiorilor nu le-a păsat de vremea viscolită şi au ieşit pe pârtie
Pentru că au aşteptat multă vreme zăpada, schiorilor nu le-a păsat de vremea viscolită şi au ieşit pe pârtie

Zeci de clujeni au înfruntat frigul, ceaţa şi viscolul pentru a-şi scoate pe pârtie schiurile şi snowboardurile. Pârtia de pe Feleac, deschisă de ieri, i-a adunat pe cei mai înrăiţi iubitori ai sporturilor de iarnă.

Tunurile de zăpadă de pe Feleac au lucrat ieri la capacitate maximă pentru ca astăzi schiorii şi snowboarderii să se poată desfăşura în voie. Cu mic cu mare, cei care au avut curajul să înfrunte vântul care viscolea zăpada şi ceaţa care a redus vizibilitatea au făcut câteva ture pe cea mai apropiată de oraş pârtie de schi. „A fost prima ieşire cu schiurile de anul acesta. Cred că tot aici, pe Feleac voi veni la schi, pentru că de Austria nici nu se pune problema, din păcate, anul acesta“, spune Cristian Morar, unul dintre schiorii echipaţi până în dinţi care au făcut astăzi câteva ture pe pârtie.
Pârtie propice pentru începători
Proprietarii pârtiei spun că pista de pe Feleac, datorită înclinaţiei domoale şi lungimii de 760 de metri, este propice atât pentru cei care ştiu, deja, să schieze, dar mai ales pentru începători.
Dragoş Sâncrăian, de 18 ani, din Cluj a urcat, astăzi, pentru prima dată pe schiuri. L-au ajutat prietenii săi să-şi fixeze clăparii în schiuri, apoi l-au tractat după ei, cu viteză mică, în timp ce îi explicau poziţia corectă de schiat. Tinerii spun că vor să-şi pregătească prietenul pentru o excursie la munte, de Revelion.
Unul dintre ce mai mici clujeni aflaţi astăzi pe pârtia de pe Feleac a fost Sânziana Jucan, în vârstă de 9 ani. „Schiez de anul trecut. I-am convins pe mama şi pe tata să venim azi aici, chiar dacă e frig“, spune fetiţa care atunci când nu vine să schieze, se duce la patinaj, pe patinoarele din oraş.
Mai multe snowboarduri
„Dacă e să tragem linie, ieri au fost pe pârtie cam 200 de persoane. Astăzi aşteptăm şi mai mulţi. Ieri, 60-70% dintre cei care au coborât pe pârtie nu s-au dat cu schiurile, ci cu snowboard-ruile. E ultima modă“, spune Radu Mureşan, proprietarul pârtiei de pe Feleac.
El mai spune şi că s-a rezolvat problema locurilor de parcare, pentru că acum există 500 de astfel de locuri disponibile în două locuri special amenajate, la care se adaugă şi spaţiile de pe marginea drumului.


Cât costă schiatul aproape de casă
Dacă nu aveţi echipament potrivit pentru schi sau pentru coborât cu snowboardul, acesta poate fi închiriat de la faţa locului. Un echipament complet costă 30 de lei pe zi, însă se pot închiria şi separat beţele, cu cinci lei pe zi sau clăparii şi schiurile, cu 15 lei fiecare în parte. Parcarea este gratis. Dacă vreţi să vă încălziţi, se poate bea o ciocolată caldă sau un ceai, care costă la cabană trei lei, sau se poate lua masa la restaurantul din acelaşi loc. O urcare cu teleschiul costă patru lei, iar cei care vor să schieze şi noaptea, pot face acest lucru până la ora 22.00, pentru că pârtia este dotată cu nocturnă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite