Omul anului 2006: Ionel Haiduc, clujeanul de la conducerea Academiei (Campanie ADS Cluj)

Omul anului 2006: Ionel Haiduc, clujeanul de la conducerea Academiei (Campanie ADS Cluj)

Ionel Haiduc

Renumitul academician clujean deţine una dintre cele mai prestigioase funcţii din ţară, el devenind, în 2006, preşedintele Academiei Române.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În cercetare, pasiunea şi originalitatea sunt foarte importante”, este de părere Ionel Haiduc, în vârstă de 72 de ani. El a fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce.

Profesorul se poate mândri nu doar cu cărţi publicate în limba engleză la mari edituri din străinătate, ci şi cu introducerea unor domenii noi în chimia românească: chimia organometalică, chimia ciclurilor anorganice şi chimia supramoleculară. Profesorul este licenţiat în chimie din anul 1959, iar doctoratul în chimie l-a obţinut la Moscova, în 1964. Pe de altă parte, Ionel Haiduc a petrecut mai bine de doi ani în SUA, unde a participat la două traininguri în chimie.

Chiar dacă este Preşedintele Academiei Române şi funcţia îl ţine la Bucureşti în timpul săptămânii, renumitul academician nu se poate despărţi de „studenţii săi” şi de oraşul natal, Clujul continuând să rămână oraşul său de suflet.

În prezent, academicianul clujean spune că are două adrese. „Când public ceva legat de chimie semnez cu adresa Facultăţii din Cluj şi când public ceva legat de Academie, semnez cu adresa de Bucureşti, sau cu amândouă”, spune Haiduc.

CAMPANIE: Ce am făcut în ultimii 20 de ani?

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările