Omul de afaceri Ioan Bene, urmărit internaţional. A plecat din ţară când a aflat că a fost condamnat

Omul de afaceri Ioan Bene, urmărit internaţional. A plecat din ţară când a aflat că a fost condamnat

Omul de afaceri Ioan Bene a derulat contracte de milioane de euro din bani publici. FOTO: actualdecluj.ro

Pe numele lui Ioan Bene, omul de afaceri clujean condamnat la 3,8 ani pentru dare de mită în dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, s-a emis un mandat european de arestare. Omul de afaceri mai este cercetat într-un dosar de dare de mită.

Magistraţii clujeni au emis, ieri, un mandat european de arestare pe numele lui Ioan Bene. Omul de afaceri, proprietar al mai multor companii din Cluj care au derulat contracte de sute de milioane de euro din bani publici, este urmărit după ce pe data de 31 ianuarie, nu s-a prezentat la Poliţie pentru punerea în aplicare a pedepsei. Bene a fost condamnat la 3,8 ani de închisoare cu executare pentru că i-a dat mită fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. De asemenea, Bene mai este cercetat într-un dosar penal în care este acuzat că i-ar fi dat mită o vilă directorului Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, David Ciceo.
Potrivit procurorilor anticorupţie, Uioreanu “a pretins de la inculpatul Ioan Bene suma totală de 300.000 lei, din care în perioada octombrie 2012 - martie 2014, în mod repetat, a primit în şapte tranşe suma totală de 278.000 lei pentru ca, în exercitarea funcţiei sale, să direcţioneze alocări bugetare din bugetul CJ Cluj nemijlocit în vederea plăţii contractelor derulate de SCC Napoca SA deţinută de inculpatul Ioan Bene”. 
 
Citeşte şi
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: