Omul de afaceri clujean Ioan Bene, căutat de poliţie pentru încarcerare după ce instanţa l-a condamnat definitiv la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare

0
0
Ioan Bene  FOTO: actualdecluj.ro
Ioan Bene  FOTO: actualdecluj.ro

Pe numele lui Horea Uioreanu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a lui Vasile Pogăcean, om de afaceri, şi a lui Ioan Bene, om de afaceri, au fost emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Primii doi au fost duşi în cursul zilei de miercuri, 31 ianuarie, la Penitenciarul Gherla, iar al treilea este căutat de poliţişti.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Cluj au pus în aplicare mandatele de executare a pedepsei cu închisoarea emise de judecători pe numele lui Horea Uioreanu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, şi pe numele omului de afaceri Vasile Pogăcean, în timp ce Ioan Bene a fost dat în urmărire, precizează news.ro.

„Pe numele a doi bărbaţi din municipiul Cluj-Napoca, respectiv comuna Iclod, judeţul Cluj, au fost emise mandate de executare a unor pedeapse de 6 ani şi 4 luni închisoare (n. r. Horea Uioreanu) pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, tentativă de complicitate la infracţiunea de spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv trei ani închisoare pentru dare de mită (n. r. Vasile Pogăcean)“, au anunţat reprezentanţii IPJ Cluj, într-un comunicat remis presei.

Cei de la IPJ Cluj spun că se fac cercetări ca Ioan Bene să fie găsit. A fost dat în urmărire. Horea Uioreanu şi Vasile Pogăcean au fost duşi la Penitenciarul Gherla.

Cei trei amintiţi au fost condamnaţi la închisoare miercuri, 31 ianuarie, de către Curtea de Apel Cluj. Hotărârea este definitivă. Fostul liberal a fost acuzat că a luat mită circa 420.000 de lei de la trei oameni de afaceri, fiecare fiind condamnat în dosar: Ioan Bene, proprietarul SC Napoca SA – 3,8 ani cu executare; Vasile Pogăcean, proprietarul SC Sinai Comimpex – 3 ani cu executare; Gabriel Davidescu, director dezvoltare în cadrul Uti Grup – 2,8 ani cu suspendare.

News.ro mai scrie că fostul consilier judeţean Ioan Petran (PNL) a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare, iar dosarul DNA a fost deschis în 2014, iar Uioreanu a fost reţinut în 28 mai 2014, ulterior fiind arestat preventiv. El a fost eliberat şi pus sub control judiciar în martie 2015.

Mai puteţi citi:

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, condamnat la 6,4 ani de închisoare. A luat mită circa 93.000 de euro. „E cam mult”, spune Uioreanu

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri