Misteriosul „domn Emil”. Un român, cheia dezlegării enigmei unei crime comise acum 23 de ani în Germania

Misteriosul „domn Emil”. Un român, cheia dezlegării enigmei unei crime comise acum 23 de ani în Germania

Wilfried Kalitz a decedat acum 23 de ani în condiţii misterioase. FOTO: Tag24 / Poliţia germană

Poliţiştii germani au anunţat că se află în căutarea unui cetăţean român pe nume Emil, care ar putea fi cheia unui caz elucidat doar pe jumătate, după mai bine de 23 de ani în care nu se cunoştea nici cel puţin identitatea victimei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Criminaliştii germani au de rezolvat un caz dificil, de mai bine de două decenii. Cazul arată ca o ecuaţie cu multe necunoscute, din care anchetatorii au reuşit după atât de mult timp să desluşească o parte. 

Pe 8 decembrie 1996, în zona Rheurdt-Schaephuysen, landul Renania de Nord-Westfalia, a fost găsit cadavrul unui bărbat pe care oamenii legii au încercat în zadar să-l identifice vreme de aproape două decenii şi jumătate, notează Tag24.de

Au reuşit să o facă acum, după ce cazul a fost prezentat anul trecut într-o emisune TV,  „Aktenzeichen XY … ungelöst“. Realizatorii emisiunii au prezentat mai multe porterete robot ale victimei, făcute după o fotografie aflată în arhivele Poliţiei. Succesul de care s-a bucurat emisiunea, dar mai ales reacţiile primite au depăşit toate aşteptările.

Peste 50 de oameni i-au contactat pe realizatorii emisiunii şi pe poliţişti, care au primit o mulţime de indicii noi. Aşa au reuşit anchetatorii să afle şi numele victimei, Wilfried Kalitz, un bărbat în vârstă de 43 de ani, care locuise în Würselen lângă Aachen până când a dispărut aparent fără urme. La fel de interesant este că nimeni nu a raportat dispariţia bărbatului, la fel cum el nu a fost declarat mort până în prezent, informează Bild.

Emisiunea care (aproape) rezolvă cazul

Pe baza informaţiilor primite din partea telespectatorilor, poliţiştii i-au găsit şi familia. Kalitz avea mai mulţi fraţi, o soră şi o soţie de care divorţaze, dar cu care avea doi copii. Investigatorii au recoltat probe ADN de la rudele victimei, iar rezultatele analizelor au certificat că Wilfried Kalitz este bărbatul găsit fără suflare în 1996. Potrivit sursei citate, propcurorii au emis un comunicat, joi, 3 septembrie, în care confirmă că victima este chiar Wilfried Kalitz.

Rămâne, desigur, necunoscuta din jurul morţii sale. Anchetatorii cred că bărbatul a fost ucis, însă nu au toate elementele pentru a rezolva acest puzzle. 

Acum, poliţiştii germani au indicii că un român care a lucrat pentru Kalitz, despre care ştiu doar că se numea Emil, şi care ar putea fi cheia acestui caz. Nu este foarte clar dacă Emil se mai află sau nu în Germania, la fel cum nu este foarte clar nici dacă el este ucigaşul sau dacă are doar informaţii esenţiale pentru rezolvarea acestui caz. Însă anchetatorii au insistat că românul poate lămuri în mare măsură cele petrecute şi îi roagă pe toţi cei care l-ar putea cunoaşte şi ar avea indicii în privinţa acestuia să contacteze poliţia.

Vă mai recomandăm şi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările