Noi posibile concedieri la fostul Mechel Câmpia Turzii. Prefectul e nemulţumit, iar liderul de sindicat nu ştie nimic despre aceste disponibilizări

Noi posibile concedieri la fostul Mechel Câmpia Turzii.
Prefectul e nemulţumit, iar liderul de sindicat nu ştie nimic despre aceste
disponibilizări

Protestatari în faţa fostului combinat Mechel Câmpia Turzii FOTO: Adevărul

Lucrurile nu stau deloc bine la fostul Mechel Câmpia Turzii. Administratorul judiciar, numit după intrarea firmei în insolvenţă, vrea să reorganizeze fabrica şi i-a spus prefectului Clujului că intenţionează să dea afară încă 190 de oameni din cei care lucrează acum, adică din cei 400 de muncitori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, spune că a aflat că la fostul Mechel vor fi daţi afară alţi 190 de muncitori şi a luat legătura cu administratorul judiciar al fabricii.

“Am luat legătura cu administratorul şi i-am spus că reorganizarea nu trebuie să înceapă cu disponibilizări. Nu trebuie să dăm oameni afară, ci trebuie să angajăm din cei disponibilizaţi”, spune prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan.

La fostul Mechel Câmpia Turzii, care din această săptămână şi-a schimbat numele în Industria Sârmei Câmpia Turzii, mai lucrează aproape 400 de muncitori.

Despre aceste disponibilizări nu ştie nimic liderul de sindicat de la Industria Sârmei, Ioan Pascu. “Nu ştiu ce informaţii are domnul prefect. Nu am auzit nimic de vreo disponibilizare”, susţine Pascu.

Peste 1.700 de persoane au fost concediaţi din combinat în 2012. Ultimul val de concedieri a avut loc chiar la începutul lui 2013, când aproape 700 de muncitori au fost daţi în şomaj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările