Firma Garmin ar putea produce GPS-uri la Jucu

Firma Garmin ar putea produce GPS-uri la Jucu

Horea Uioreanu

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, s-a întâlnit cu reprezentanţii firmei Garmin, companie ce activează în domeniul echipamentelor de navigare şi comunicaţii şi care este interesată în a dezvolta şi extinde proiectul pe care îl derulează la Cluj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania Garmin, care este deja prezentă la Cluj printr-un centru de cercetare şi dezvoltare, şi-a exprimat intenţia ca, pe lângă activitatea de software, să  producă şi GPS-uri, fapt care presupune crearea a circa 200 de noi locuri de muncă în Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu. Reprezentanţii Garmin au precizat în acest sens că sunt interesaţi să angajeze ingineri, geografi precum şi alte categorii de vorbitori de limbi străine, încheind deja în acest sens un protocol cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

„Alături de crearea de noi locuri de muncă de care vor beneficia clujenii, ne bucură faptul că judeţul nostru se profilează tot mai clar ca un pol naţional al competitivităţii şi al înaltelor tehnologii. Ne exprimăm pe această cale speranţa că în doar câţiva ani judeţul Cluj va reprezenta cea mai mare concentrare tehnologică şi aglomerare IT din întreaga ţară", a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.


Investiţie IT la Jucu din partea unei companii româneşti


Firma Star Storage va înfiinţa în cadrul Parcului Industrial Tetarom III din Jucu, un centru de protecţie, procesare şi recuperare a datelor în caz de dezastru. Compania intenţionează ca, până la sfârşitul anului 2013, să finalizeze construcţia şi amenajarea la Jucu, în parcul industrial Tetarom III, a unui centru de stocare, prelucrare şi recuperare a datelor în caz de dezastru, similar celui deja existent la Bucureşti.

Potrivit reprezentanţilor societăţii Star Storage, valoarea investiţiei urmează a se ridica cel puţin la nivelul celei realizate la Bucureşti, caz în care au fost investiţi într-o primă etapă, în anul 2009, 4 milioane de euro iar ulterior, în anul 2011, investiţia a ajuns la 6 milioane de euro.

Firma Star Storage este o firmă autohtonă, specializată în domeniul nanotehnologiei şi supercomputing-ului, care va oferi servicii de IT pentru întreaga comunitate de afaceri dar în special pentru companii nou create şi cu o activitate inovatoare, pentru sectorul financiar bancar, energetic, sănătate precum şi pentru autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale. Potrivit reprezentanţilor companiei, parcul industrial a fost ales datorită riscurilor reduse din punct de vedere seismic şi nu numai, a înaltei calificări a resursei umane disponibile la Cluj, precum şi datorită deschiderii totale şi disponibilităţii manifestate de reprezentanţii administraţiei publice locale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările