EXCLUSIV A umblat două zile cu cadavrul copilului în maşină. Tatăl, acuzat că a comis crima cu premeditare

EXCLUSIV A umblat două zile cu cadavrul copilului în maşină. Tatăl, acuzat că a comis crima cu premeditare

Tatăl copilului, suspectul principal, a fost arestat. FOTO: Arhivă personală

Takacs Gyorgy (46 de ani), care şi-ar fi ucis copilul de opt ani, sâmbăta trecută, a purtat cadavrul acestuia timp de două zile pe bancheta din spate a maşinii, rezultă din raportul Institutului de Medicină Legală. Judecătorii clujeni consideră că suspectul ar fi comis crima cu premeditare şi au decis arestarea preventivă a acestuia.

Raportul Institutului de Medicină Legală concluzionează, conform unor surse apropiate anchetei, că după ce a fost ucis, copilul de opt ani a rămas de sâmbătă seara şi până marţi dimineaţa pe bancheta din spate a autoturismului deţinut de principalul suspect, tatăl acestuia. Deocamdată, anchetatorii nu au stabilit locul unde a fost comisă crima. 
 
Takacs Gyorgy, tatăl copilului de 8 ani găsit mort în maşina acestuia, la începutul săptămânii, ar fi comis crima cu premeditare, consideră judecătorii de la Tribunalul Cluj. Anchetarea lui în libertate ar reprezenta, astfel, un pericol social important, motiv pentru care magistraţii au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Hotărârea poate fi contestată în termen de 48 de ore. Gyorgy a fost judecat în lipsă, el fiind internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, la Chirurgie toracică, în secţia de Terapie Intensivă, deoarece a încercat să se sinucidă, tăindu-şi venele şi înjunghiindu-se cu cuţitul în piept. Suspectul a fost reprezentat de un avocat din oficiu. 
 
Cadavrul băiatului de 8 ani a fost găsit marţi dimineaţă, în maşina cu care tatăl lui făcea taximetrie. 


Crima, acţiune cu premeditare

În motivarea deciziei se arată că „inculpatul l-a lipsit de libertate pe fiul său minor T.G. jr., iar în noaptea de 25 spre 26 iulie, în urma unei acţiuni premeditate, inculpatul l-a ucis prin înjunghiere în zona toracică stângă cu un corp tăietor înţepător. La data de 28 iulie în jurul orei 11:00 minorul a fost găsit decedat pe bancheta din spate a autovehiculului folosit de inculpat, abandonat pe partea dreaptă a unui drum judeţean orientat cu faţa către satul Filea de Jos”, relatează MEDIAFAX.

Surse din apropierea anchetei au relatat pentru „Adevărul” că băiatul a fost purtat în maşina personală circa 48 de ore, după ce a fost omorât. 
 

Psiholog: „O formă de negare”

Psihologul criminalist Gabriela Groza susţine că faptul că suspectul a circulat cu cadavrul în maşină 48 de ore după săvârşirea crimei poate însemna „o formă de negare faţă de fapta comisă“. „E posibil să se comporte ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, din cauza şocului. De multe ori, agresorul însuşi este foarte şocat de ce a comis. Prima confruntare cu realitatea o are atunci când apare echipajul de Poliţie şi atunci să apară intenţia de a se sinucide”, spune psihologul.
 
 
Bărbatul a încercat să se sinucidă înainte de a fi prins. FOTO: CERT Rescue
 

„Copilul a vrut să fie omorât de mine“ 

În momentul în care a fost prins, marţi seara, Takacs Gyorgy (46 de ani), de profesie taximetrist, a fost dus la Urgenţe pentru a fi stabilizat, după ce s-a înjunghiat în zona pieptului şi şi-a tăiat venele. Nu a fost audiat în mod oficial de către autorităţi, dar poliţiştii au încercat să vorbească cu el. „Era de pe altă lume” - aşa descriu pentru „Adevărul” starea lui psihică surse din rândul anchetatorilor.
„Copilul a vrut să fie omorât de mine”, a fost una din declaraţiile care i-a şocat pe poliţişti. Anchetatorii au aflat că Takacs Gyorgy se înţelegea foarte bine cu fiul său. El a trecut recent printr-un divorţ de soţia lui şi se afla în faza în care trebuia făcut partajul. Copilul se afla la el în această perioadă, fiind în custodie comună. Surse din rândul anchetatorilor au arătat că unul dintre posibilele motive ale crimei ar fi răzbunarea pe fosta soţie, care şi-a găsit deja un concubin, în condiţiile în care pe Takacs Gyorgy ar fi iubit-o încă. 
 
Surse din Poliţie au declarat pentru „Adevărul“ că omul nu are antecedente penale şi că nu au fost plângeri cu privire la potenţiale acte de violenţă.
 
Bărbatul a fost prins la câteva ore după ce a fost găsit cadavrul băiatului său cu ajutorul elicopterului. FOTO: CERT Rescue


Cum a fost prins 

Takacs Gyorgy a fost găsit, marţi seară, în localitatea Filea de Jos, la circa şase kilometri de locul în care a abandonat, în dimineaţa aceleiaşi zile, maşina în care zăcea fiul său decedat. La operaţiunea de căutare au participat zeci de poliţişti şi jandarmi însoţiţi de câini special antrenaţj. Au fost folosite 15 maşini, dintre care şase de teren, bărbatul fiind reperat pe camerele de termoviziune de pe elicopter. „Aparatul de zbor a coborât deasupra unui lan de porumb şi a zburat la intimidare la 2 metri înălţime. Bărbatul s-a speriat şi a fugit. S-a dus spre sat şi a fost văzut de un sătean, care a alertat poliţia şi a fost prins. Era psihic distrus. Nu vorbea coerent. A primit îngrijiri pentru că a încercat să îşi taie venele şi a fost băgat rapid în maşină pentru a primi îngrijiri”, povesteşte un participant la prinderea bărbatului.
 
 
Citeşte şi
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: