Diploma buclucaşă a unui preşedinte de CJ. ”Nu mă las şi nu îi las”, mesajul ameninţător a lui Mihai Seplecan care zice înlocuirea sa e abuzivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Seplecan FOTO: Facebook
Mihai Seplecan FOTO: Facebook

Suspiciunea de fals ce planează asupra diplomei lui Mihai Seplecan l-a lăsat, de ieri, 21 decembrie, pe acesta fără fotoliul de preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Cluj. Consilierii judeţeni au votat, într-o şedinţă extraordinară, pe Marius Mânzat, şef la Apele Române din Cluj. Însă, Seplecan susţine că totul a fost un abuz şi speră că prefectul va limpezi apele.

”Ocuparea funcţiei de preşedinte a Consiliului Judeţean Cluj de către o persoană a cărei probitate morală este total compromisă de situaţia de a se prezenta în faţa deliberativului clujean din CJ, a aparatului tehnic, a opiniei publice şi a cetăţenilor din judeţul Cluj cu o diplomă de licenţă falsificată reprezintă atât o dovadă de încălcare a jurământului depus la momentul alegerii sale, cât şi o dovadă clară că scopul domniei sale nu a fost de a fi preşedinte în interesul comunităţii care l-a ales, ci de a obţine, prin orice mijloc (chiar ilegal), o funcţie publică, şi beneficiile acesteia”, se arată în referatul proiectului de hotărâre de eliberare din funcţie a preşedintelui CJ Cluj.

Mihai Seplecan a fost destituit ieri, 21 decembrie, prin votul consilierilor judeţeni într-o şedinţă extraordinară, comvocată după şedinţa iniţială - când niciun candidat la şefia CJ nu a obţinut numărul necesar de voturi.

Ce zice Mihai Seplecan despre cele întâmplate:

”Abuzul ca mod de lucru. Voinţa politică înfrângea legea la Cluj

Legislaţia în domeniu este clară: nu există nimic de urgenţă în schimbarea unui preşedinte de Consiliu Judeţean. Mai mult, există sentinţe ale unor instanţe de judecată care stabilesc acest lucru, iar prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a confirmat public că a existat o procedură similară în cazul lui Ioan Oleleu şi că atunci el a sesizat ilegalitatea produsă şi l-a repus în funcţia de vicepreşedinte al instituţiei în termen de 4 zile de la comunicare, acele sentinţe judecătoreşti fiind în legătură cu acel caz.

Deşi atât Direcţia Juridică cât şi Secretarul judeţului au dat aviz negativ proiectului de HCJ promovat de către o majoritate ad-hoc de consilieri judeţeni, aceştia au hotărât că voinţa politică primează legii şi au produs un abuz destituindu-mă. Faptul că am refuzat să accept ca, pe banii clujenilor, voinţa politică să producă abuz asupra legii m-a adus în situaţia de a fi executat politic, în dispreţ faţă de lege, în dispreţ faţă de bunul simţ. De altfel, imediat după destituirea mea, s-a văzut că interesele şefilor lor politici şi disperarea de a acoperi fapte cu iz penal ale acestora i-a mânat în luptă pe consilierii care au produs abuzul faţă de lege în şedinţa de luni. Deşi Direcţia Naţională Anticorupţie Cluj a stabilit, fără dubii, că 6,6 milioane de lei au fost prădaţi în lucrările de la Răchiţele – Ic Ponor, aceşti consilieri judeţeni au decis, imediat după destituirea mea abuzivă, ca prejudiciul să fie recuperat din buzunarul clujenilor.

Aşa ceva, sub preşedinţia mea, nu s-ar fi întâmplat niciodată. Indiferent de presiunile la care am fost supus în partid, nu am cedat şi nu am acceptat ca semnătura mea să acopere abuzuri. Acum suntem în situaţia în care unii au prăduit, iar consilierii judeţeni au hotărât să plătească clujenii. Sunt ferm convins că vor încerca şi alte muşamalizări – este cazul să ne ferim buzunarele până în momentul în care se va urni Justiţia.

Am mai zis: nu mă las şi nu îi las. Cu legea şi cu dreptatea de partea mea, mă voi lupta cu orice fel de abuz. Dar, fiecare lucru, la timpul său. Am încredere în faptul că, cu celeritatea de care a dat dovadă data trecută, când în 4 zile, prefectul Gheorghe Vuşcan a repus legea în drepturi, redându-i funcţia lui Ioan Oleleu, la fel va proceda şi acum. Subliniez faptul că, în cazul lui Ioan Oleleu, schimbarea sa s-a făcut prin suplimentare a ordinii de zi de într-o şedinţă ordinară – şi s-a considerat a fi un abuz. În cazul meu, fiind vorba despre o destituire în cadrul unei şedinţe extraordinare, abuzul este cu atât mai evident. Având în vedere acest aspect, odată cu sesizarea abuzului la Instituţia Prefectului Judeţului Cluj, astăzi sesizez şi Contenciosul administrativ. Consilierii judeţeni au fost avertizaţi cu privire la consecinţele faptelor lor, aceste avertismente sunt atât pe banda şedinţei extraordinare, cât şi în scris în cele două referate negative ale Direcţiei Juridice şi ale Secretarului judeţului.

Închei prin a mulţumi aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj. Abia ajungând să lucrez cot la cot cu aceşti oameni am înţeles prin ce au trecut în toţi acei ani în care au fost obligaţi să facă balet printre legi pentru a mulţumi politicul şi voinţa politică. Lucrând în Consiliul Judeţean Cluj şi fiind la rândul meu o ţintă, am înţeles câtă presiune se pune pe ei şi cât de puţin le pasă politicienilor locali de banii clujenilor atunci când este vorba să satisfacă interesul sponsorilor lor politici, a amicilor lor economici şi a sinecuriştilor de partid. Regret că acum un an am făcut parte din corul celor care am făcut presiune pe munca lor. Am fost de bună credinţă, crezând că sunt informat onest, în scopuri oneste. Dar nu a fost aşa. Sunt convins că adevărul va prima şi există speranţa că va fi bine. Măcar am spart gheaţa şi am arătat că se poate lucra corect, fără a fi groparii scheletelor proiectelor din fişetele politicienilor”, se arată într-un comunicat.

Despre o diplomă buclucaşă

Rectorul Universităţii ”Spiru Haret”, Aurelian A. Bondrea, confirma, în scris, în noiembrie 2015, pentru ”Adevărul”, că diploma de licneţă a şefului CJ nu este autentică: ”Universitatea Spiru Haret nu a emis diploma de licenţă seria D nr. 0115367 (n.r. care apare pe diploma de licenţă a lui Mihai Seplecan), în anul 2006. Diplomele de licenţă cu seria D au fost emise de Universitatea Spiru Haret absolvenţilor promoţiei 2013, instituţia primind de la imprimerie formulare cu numere cuprinse între 0090376 – 0100125. Facultatea de Drept şi Administraţie Publică Bucureşti, din structura Universităţii Spiru Haret, nu a avut niciodată specializarea Drept şi Administraţie Publică. Domnul Szeplecan Mihai nu a susţinut niciodată examen de licenţă la Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Drept şi Administraţie Publică Bucureşti”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj declara atunci, pentru ”Adevărul”, că totul ar fi o înscenare: ”O să fac şi eu verificările să văd de unde îmi vine exact. (...) Dacă diploma e falsă, înseamnă că ei au greşit când mi-au eliberat-o”. El a dat un comunicat prin care susţine public că nu cedează la şantajuri şi ”can-can”-uri de presă.

Mai puteţi citi:

Şeful CJ Cluj, diplomă falsă de licenţă de la „Spiru Haret”. Rectorul îl acuză pe Mihai Seplecan că şi-a fabricat actul. „Dacă e falsă, înseamnă că ei au greşit”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite