Decizie definitivă în cazul femeii acuzate că a întreţinut relaţii sexuale cu un copil. Curtea de Apel Cluj a schimbat sentinţa dată de Judecătoria Turda

Decizie definitivă în cazul femeii acuzate că a întreţinut relaţii sexuale cu un copil. Curtea de Apel Cluj a schimbat sentinţa dată de Judecătoria Turda

Maria Moldovan este acuzată că ar fi făcut sex cu un minor. FOTO: Turdanews

Maria Moldovan, femeia acuzată de întreţinerea relaţiilor sexuale cu un minor, are 37 de ani, este de profesie sociolog şi este angajată la un centru din Cluj.

Curtea de Apel Cluj a condamnat-o pe Maria Moldovan la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, după ce aceasta a fost acuzată că a întreţinut relaţii sexuale cu un minor pe tot parcursul anului 2017. Decizia Curţii de Apel este definitivă. 
 
În acelaşi timp, potrivit sentinţei Curţii de Apel Cluj, magistraţii au stabilit pentru femeie un termen de supraveghere de trei ani şi jumătate, timp în care aceasta va fi obligată să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj şi să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile.
Decizia Curţii de Apel Cluj vine la câteva luni după ce, în data de 20 martie, Judecătoria Turda a condamnat-o pe Maria Moldovan la trei ani de închisoare. 
 
„Admite apelul declarat de inculpata MMM împotriva sentinţei penale nr. 118/20 martie 2019 pronunţată de Judecătoria Turda. Reduce pedeapsa aplicată inculpatei MMM pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor de la 3 ani închisoare la 2 ani şi 6 luni închisoare şi dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani şi 6 luni închisoare. Instanţa stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani şi 6 luni şi obligă inculpata ca pe durata termenului de supraveghere să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă. Decizia este definitivă”, se arată în sentinţă.
 

Ce s-a întâmplat

 
Totul s-ar fi petrecut în urmă cu un an, la AIton, în judeţul Cluj, iar cercetările au început după ce un băiat de 12 ani i-a povestit unui psiholog că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu femeia. Maria Moldovan a negat, iar familia tânărului nu a depus nicio plângere, însă poliţiştii s-au autosesizat în acest caz.  Într-o primă fază, ea a fost reţinută de poliţişti, apoi pusă sub control judiciar, fiind acuzată că ar fi sedus şi întreţinut în mai multe rânduri acte sexuale cu un minor.
 
„Poliţiştii Secţiei 9 Rurală Turda s-au autosesizat cu privire la faptul că o femeie, în vârstă de 35 de ani, din comuna Aiton, judeţul Cluj a întreţinut raporturi sexuale, pe o perioada de timp, cu un copil din localitate, în vârstă de 11 ani. Femeia a fost reţinută de către poliţişti pentru 24 de ore. La expirarea perioadei de reţinere va fi prezentată în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi, în vederea dispunerii unor măsuri preventive”, anunţau reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, în urmă cu un an.
 
Citeşte şi
 

Femeia acuzată că ar fi întreţinut relaţii  sexuale cu un minor a fost trimisă în judecată. Ce pedeapsă riscă dacă va fi găsită vinovată

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: