Comunitatea evreiască protestează faţă de apariţia unor afişe despre Eurovision  pe străzile Clujului: „Propagă ura împotriva Israelului”

Comunitatea evreiască protestează faţă de apariţia unor afişe despre Eurovision  pe străzile Clujului: „Propagă ura împotriva Israelului”

Unul dintre afişele găsite pe străzile municipiului Cluj-Napoca. FOTO: FCER

Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic (FCER) protestează faţă de afişele  apărute pe străzile Clujului care îi îndeamnă pe trecători să boicoteze Eurovisionul, concurs ce va avea loc, anul acesta, la Tel Aviv. Reprezentanţii comunităţii evreieşti cer autorităţilor îndepărtarea urgentă a „acestor afişe aberante”.

Ştiri pe aceeaşi temă

FCER a trimis, astăzi, următorul comunicat de presă: 
„FCER îşi exprimă revoltă faţă de conţinutul absurd alunui afiş anti israelian apărut pe străzile Clujului, care îi îndeamnă pe trecători să...boicoteze Eurovisionul. Motivul invocat de autori, pentru care spectacolul Eurovision din 2010 de la Tel Aviv ar trebui să fie boicotat, este că România şi Palestina ar trebui să fie solidare(?!) şi să nu accepte spectacole pe ceea ce iniţiatorii campaniei numesc „pământ ocupat”!”
 
 
 
 

„Afiş lipsit de orice logică”


 
În comunicat apare şi o fotografie a afişului găsit pe una dintre străzile centrale ale oraşului. 
„Ceea ce considerăm grav este nu atât apariţia în sine a afişului, care e lipsit de orice logică, întrucât cei care trec prin Piaţa Mihai Viteazu nu ar putea, nici dacă ar vrea, să boicoteze un concurs internaţional care se desfăşoară la Tel Aviv în conformitate cu regulamentul Eurovision, care stabileşte că ţara care a câştigat Eurovision într-un an are dreptul să organizeze concursul în anul următor. NIci nu vedem pentru ce locuitorii Clujului ar dori să boicoteze participarea propriei ţări la o astfel de competiţie internaţională, la care cu toţii sperăm că România va obţine un succes deplin”, se mai arată în comunicat. 
 
 

„Apelăm la autorităţile locale din Cluj” 

 
„Grav este că un astfel de afiş propagă ura împotriva Israelului şi numeşte „pământ ocupat oraşul Tel Aviv. Din aceste considerente, apelăm la autorităţile locale din Cluj să înlăture cât mai urgent de pe străzile oraşului aceste afişe aberante”, încheia preşedintele FCER, Aurel Vainer. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările