Colindul „Vin colindătorii”, intepretat de un avocat şi de un IT-ist, a ajuns viral: „Am murit degeaba, ce-aţi făcut din ţară/Tot în frig şi foame, tot cu mâini întinse”

Colindul „Vin colindătorii”, intepretat de un avocat şi de un IT-ist, a ajuns viral: „Am murit degeaba, ce-aţi făcut din ţară/Tot în frig şi foame, tot cu mâini întinse”

Călin Merca şi Emil Floare, la Mănăstirea Dumbrava.

Un avocat din Cluj şi un IT-ist din Bistriţa au ajuns „vedete” pe internet după ce au fost filmaţi interpretând colindul „Vin colindătorii”. Versurile şi vocile tinerilor i-au impresionat pe internauţi. "Piele de găină", a exclamat una dintre cele 50.000 de persoane care au văzut filmarea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul s-a petrecut la Mănăstirea Dumbrava, în ajun de Moş Nicolae. Peste 50.000 de vizualizări a avut filmarea care i-a avut protagonişti pe Călin Merca, avocat din Cluj, şi pe Emil Floare, IT-ist şi teolog din Bistriţa. Cei doi tineri sunt absolvenţi de Teologie. Versurile colindului "Vin colindătorii", făcut celebru de Tudor Gheorghe, şi vocile celor doi bărbaţi i-au impresionat pe internauţi: 
 
„Mută-i întrebarea ce răsună afară
Am murit degeaba, ce-aţi făcut din ţară, 
Tot în frig şi foame, tot cu mîini întinse
Pe la porţi străine ce ne stau închise 
Vin colindătorii cum veneau odată 
Să colinde în seara asta minunată
Dar li-i gura arsă şi li-s ochii-n lacrimi 
Prea degeaba sînge, prea degeaba patimi
Leru-i ler”
 

Citeşte şi

Maestrul Grigore Leşe, despre colindele de Crăciun şi muzica tradiţională românească

Ce cântă Ştefan Hruşcă nu are legătură cu colindele“, spune etnologul clujean care este unul dintre ultimii tulnicari din ţără

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările