Cod roşu de inundaţii la Cluj

Cod roşu de inundaţii la Cluj

O maşină a ajuns în râpă. FOTO: ISU

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis în această dimineaţă o avertizare hidrologică pentru fenomene imediate COD ROŞU, valabilă între orele 09.55 –16.00.

Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL  pe râurile din bazinele hidrografice: Iad – bazin superior amonte Ac. Leşu, Drăgan - bazin superior amonte Ac. Drăgan (afluenţi ai Crişului Repede), Crişul Negru – bazin amonte S.H. Beiuş şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Beiuş – amonte confluenţă cu râul Valea Roşie, Valea Roşie, judeţele: Bihor şi Cluj .

Având în vedere depăşirea cotelor de pericol, ISU a transmis prin sistemul Ro-Alert un mesaj de avertizare către terminalele de telefonie mobilă aflate pe raza unităţilor administrativ teritoriale Poieni, Negreni şi Ciucea.
 


Maşină prăbuşită 

 
 
Un modul SMURD a fost dislocat ca urmare a ieşirii în afara părţii carosabile a unui autoturism în localitatea Muntele Băişorii, mai arată ISU:
Solicitarea pentru intervenţia pompierilor a fost înregistrată în jurul orei 13.00, la faţa locului găsind un autoturism căzut în albia pârâului, la o diferenţă de nivel de cca 3 m faţă de partea carosabilă şi ocupanţii ieşiţi din acesta.
Doi bărbaţi au primit primul ajutor calificat de la echipajul SMURD, fără a fi transportaţi la spital. Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor la faţa locului prin deconectarea bateriilor autoturismului avariat.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările