Învăţător din Cluj, cercetat că a agresat un elev de clasa I. De ce l-ar fi lovit dascălul

Învăţător
din Cluj, cercetat că a agresat un elev de clasa I. De ce l-ar fi lovit dascălul

Sală de clasă  FOTO Shutterstock

Un învăţător din localitatea clujeană Jucu este cercetat de poliţişti pentru că a lovit, cu indicatorul de lemn, un copil din clasa I deoarece ar fi fost obraznic. Mama copilului a obţinut certificat medico-legal de la IML. Conducerea şcolii a început o cercetare disciplinară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe numele unui învăţător din localitatea Jucu, din judeţul Cluj, a fost deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă după ce acesta a lovit cu un indicator de lemn un elev de clasa I care ar fi fost obraznic. 

Săptămâna trecută, învăţătorul făcea repetiţii cu elevii pentru serbarea de 8 martie, iar unul dintre elevii săi de clasa I ar fi spus că ”îl doare în fund de repetiţiile lui”. Drept urmare, dascălul l-a lovit cu băţul de lemn peste fund.

Mama copilului este revoltată şi a depus plângere la poliţie. L-a dus pe puşti la IML, und ei s-a eliberat un certificat medico-legal, potrivit căruia i s-a acordat o zi de îngrijiri medicale.

„La data de 7 martie, mama unui minor în vârstă de 8 ani a depus o plângere penală la unitatea de poliţie. Aceasta a sesizat poliţiştii cu privire la faptul că fiul acesteia, în timp ce se afla la orele de curs, a fost lovit cu un obiect contondent de către învăţător. Conform primelor informaţii, în timpul unor repetiţii pentru serbarea de 8 Martie, elevul ar fi fost obraznic, motiv pentru care învăţătorul l-ar fost lovit cu un indicator din lemn. După acest incident, minorul şi mama acestuia s-au prezentat la IML Cluj pentru primirea unui certificat medico-legal. Elevului i-a fost acordată o zi de îngrijiri medicale pentru vindecarea leziunilor“, a declarat Carmen Jucan, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Potrivit purtătorului de cuvânt, în acest caz a fost înregistrat un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă care va stabili împrejurările exacte în care s-a produs incidentul şi măsurile legale ce se impun.

Atât repreznetanţii IPJ Cluj, cât şi cei de la Inspectoratul Şcolar Cluj susţin că învăţătorul, în vârstă de 48 de ani, nu a mai avut abateri sau plângeri similare. 

„ISJ Cluj a fost informat cu privire la începerea acestei cercetări disciplinare de la nivelul unităţii de învăţământ preuniversitare, Şcoala Gimnazială George Bariţiu din Jucu, pentru respectivul învăţător acuzat de lovirea unui elev“, afirmă Amalia Gurzău, purtătorul de cuvânt al ISJ Cluj.

Potrivit acesteia, mâine se va încheia cercetarea disciplinară şi se va stabili posibila sancţiune.

Mai puteţi citi:

Scandalul de la Liceul de Muzică din Cluj continuă: directorii şcolii şi-au dat demisia, învăţătoarea care-şi umileşte elevii rămâne

 

citeste totul despre: