Vaccinarea cadrelor medicale continuă. Câţi medici au fost imunizaţi

Vaccinarea cadrelor medicale continuă. Câţi medici au fost imunizaţi

Vaccinarea cadrelor medicale nu s-a finalizat FOTO Adevărul

Judeţul Călăraşi a epuizat toatele programările pentru vaccinarera anti-COVID sâmbătă, când a debutat cea de-a doua etapă de imunizare. Până în prezent, în Călăraşi au fost vaccinate 1.862 de cadre medicale. Luni, 18 ianuarie, România va primi încă 87.750 de doze de vaccin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că a cincea tranşă de vaccin Pfizer BioNTech de 87.750 de doze va sosi luni în România pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara şi apoi va fi distribuită către centrele de stocare din ţară, transportul fiind asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.
 
„Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă. Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, fiind distribuite 87.750 de noi doze, după cum urmează: 
 
- Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti: 33.930 doze;
 
- Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 11.700 doze;
 
- Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 9.360 doze;
 
- Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 8.190 doze;
 
- Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 7.020 doze;
 
- Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 10.530 doze;
 
- Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 7.020 doze.
 
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti”, a anunţat CNCAV, într-un comunicat de presă remis duminică News.ro. 
 

Nu au fost raportate reacţii adverse

 
În judeţul Călăraşi, în ultimele 24 de ore, în cadrul etapei I, s-au vaccinat un număr de 72 persoane.
Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNtech (începând cu data de 31 decembrie 2020, prima administrare) – 1.862, din care:
1. Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi – 1.055
2. Spitalul de Pneumoftiziologie Călăraşi – 366
3. Spitalul Orăşenesc Lehliu-Gară – 123
4. Spitalul de Psihiatrie Săpunari – 128
5. Spitalul Municipal Olteniţa – 190
 
Nu au fost raportate reacţii adverse. Menţionăm faptul că vaccinarea este gratuită, voluntară şi necondiţionată. Informaţii oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 - Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.
 
Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările