Tinerii care doresc să-şi facă selfie-uri pe tren, descurajaţi de poliţişti

Tinerii care doresc să-şi facă selfie-uri pe tren, descurajaţi de poliţişti

Campanie de informare desfăşurată de poliţiştii din Călăraşi FOTO IPJ Călăraşi

Poliţiştii călărăşeni se alătură campaniei de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare, în zonele feroviare.Astfel, oamenii legii au organizat activităţi de informare cu privire la riscurile la care se expun adolescenţii şi tinerii atunci când încearcă să realizeze o fotografie pe tren sau când nu respectată regulile de conduită în incinta staţiilor de cale ferată, triajelor şi zonelor adiacente.

Ştiri pe aceeaşi temă

O fotografie pe tren poate părea o idee bună pentru o postare în social media, însă puţini sunt cei care ştiu riscurile pe care escaladarea unui vagon de tren le presupune, în principal cel de producere a arcului electric şi a electrocutării la reţeaua de înaltă tensiune (27.000 volţi).
 
Este important de ştiut faptul că arcul electric se poate produce fără un contact direct cu reţeaua de înaltă tensiune, iar pe lângă acesta, căderea de la înălţime poate produce traume grave.
 
Campania,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieţi” se desfăşoară la nivel naţional iar pe parcursul acesteia un vagon de călători  personalizat cu însemnele campaniei (vizual şi mesaj) va fi ataşat trenurilor care circulă în ţară, pentru a transmite mesajul preventiv.


Vă mai recomandăm şi:

FOTO Alertă la Paris. Două persoane au fost înjunghiate într-un atac cu cuţit în apropiere de fostul sediu al revistei satirice „Charlie Hebdo”

Cascadorul Gelu Vlădoiu, interpretul lui Zalmoxis, a murit. Va fi incinerat în straie de preot dac, iar cenuşa va fi împrăştiată pe ploaie, la Sarmizegetusa

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările