S-a deschis sezonul angajărilor. Agricultura şi construcţiile, mană cerească pentru şomeri

S-a deschis sezonul angajărilor. Agricultura şi construcţiile, mană cerească pentru şomeri

Se caută oameni pentru muncile agricole Foto: Adevărul

Agricultura şi construcţiile, salvarea şomerilor din Bărăgan. Reluarea activităţii în aceste două domenii a însemnat, în ultima perioadă, locuri de muncă pentru mai bine de o mie de persoane care primeau indemnizaţii de la stat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel la sfârşitul lunii aprilie 2014, rata şomajului înregistrat la nivelul judetului Călăraşi a fost de 6,98%, ceea ce corespunde unui număr de 7.594 şomeri, din care 1.578  şomeri beneficiari de indemnizaţie şi 6.016 persoane neindemnizate.

Comparativ cu luna  ianuarie a acestui an, rata şomajului a scăzut cu 1,11%”. “Acest lucru se datorează reducerii numărului de şomeri indemnizaţi cu 1.108  persoane, în principal ca urmare a reluării activităţii din domeniul construcţiilor şi agriculturii. Astfel, o mare parte a şomerilor au ieşit din evidenţa AJOFM Călarasi prin încadrarea în muncă, iar pentru o altă parte a exprirat perioada de acordare a indemizaţiei de şomaj”, a anunţat Nicolae Chirana, director executive la AJOFM Călăraşi.

Bărbaţii, primii pe listă

La nivelul judetului Călaraşi, rata şomajului se menţine în continuare ridicată în rândul bărbaţilor, acestia reprezentând 60% din totalul persoanelor înregistrate. Cei mai mulţi şomeri înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă  din Călăraşi sunt persoane cu vârsta peste 50 de ani. Numărul celor care şi-au pierdut locul de muncă la începutul anului a fost cu 643 de persoane mai ridicat decât în 2013. Astfel, la 31 ianuarie 2014, erau înregistraţi 8.804 şomeri, din care 2.686 beneficiari de indemnizaţie de şomaj şi 6.118 şomeri neindemnizaţi, rata şomajului înregistrând valoarea de 8,09%.
 

Vă recomandăm şi:

Bursă cu ghinion. Mai puţin de jumătate din şomerii care au sperat la o slujbă, angajaţi

Portalul EURES, din nou activ. Cum află un şomer ce locuri de muncă sunt disponibile în străinătate

Angajări în Ungaria prin reţeaua EURES Cum poţi să câştigi 1.100 de euro pe lună

Ce beneficii au firmele care angajează şomeri. În Călăraşi, 8.800 de persoane caută o slujbă

Cum să-ţi găseşti mai uşor o slujbă. Cursurile de formare profesională, un avantaj pe piaţa muncii

Cum poţi să câştigi 1.300 de euro pe lună. Finlandezii caută personal pentru curăţenie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările