Razii pe şosele. Poliţia, cu ochii pe şoferii care nu poartă centura de siguranţă

Razii pe şosele. Poliţia, cu ochii pe şoferii care nu poartă centura de siguranţă

Centura de siguranţă, un accesoriu obligatoriu Foto:Arhivă Adevărul

Toţi şoferii care vor circula pe drumurile din judeţul Călăraşi până pe 16 martie nu vor scăpa de controale. Poliţiştii rutieri vor acţiona pentru impunerea respectării normelor rutiere privind portul centurii de siguranţă.


În conformitate cu prevederile calendarului de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL) pentru anul 2014, pe drumurile publice de pe raza judeţului Călăraşi se va desfăşura o acţiune care urmăreşte rersponsabilizarea şoferilor privind portul centurii de siguranţă. 

Echipele de poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean vor avea în vedere toate categoriile de autovehicule pentru care legea prevede utilizarea centurii de siguranţă de către conducători auto şi pasageri, precum şi verificarea folosirii dispozitivelor de retenţie copii, acolo unde situaţia impune. Prin această campanie se urmăreşte reducerea consecinţelor accidentelor rutiere determinate de neutilizarea centurii de siguranţă şi conştientizarea cu privire la dinamica şi consecinţele accidentelor rutiere produse pe acest fond.

Acţiunea are loc în cadrul campaniei preventive SEATBELT, organizată de TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Europene), la care România este membră şi are ca scop conştientizarea conducătorilor de autovehicule asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă şi sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzute de reglementările legale privind circulaţia pe drumurile publice.
 

Vă recomandăm şi:

Razie pentru prevenirea tragediilor. Poliţia verifică dacă şoferii poartă centura de siguranţă

Viteză-record pe Autostrada Soarelui. Şmecher cu Audi A4, prins gonind cu 246 km/h

Ca vântul şi ca gândul pe şosele. 470 de şoferi, traşi pe dreapta pentru viteză excesivă

FOTO Gonind cu viteză în timp ce plouă: o şoferiţă s-a răsturnat cu maşina pe DN 68

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările