Razie în trafic. Aproximativ 1.000 de amenzi, aplicate şoferilor care conduc maşini înmatriculate în alte state

Razie în trafic. Aproximativ 1.000 de amenzi, aplicate şoferilor care conduc maşini înmatriculate în alte state

Controale în trafic FOTO Adevărul

În urma unei acţiuni care a durat 4 zile, poliţiştii rutieri au aplicat peste 18.000 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut peste 1.700 de permise de conducere şoferilor care puneau în pericol siguranţa traficului rutier.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 3 – 6 octombrie 2020, sub coordonarea Direcţiei Rutiere, poliţiştii au acţionat la nivel naţional pentru creşterea siguranţei rutiere, cu accent pe verificarea modului în care sunt respectate normele rutiere de şoferii autovehiculelor înmatriculate în alte state.
 
În cadrul acţiunii, au acţionat zilnic, în medie, 800 de poliţişti rutieri, fiind verificate 32.568 de autovehicule, dintre care 3.606 înmatriculate în alte state.
 
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 18.459 de sancţiuni contravenţionale, din care 16.986 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Din totalul acestora, 997 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state. Totodată, la nivel naţional, au fost reţinute 1.765 de permise de conducere, dintre care 82 conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state.
 
Tot în cadrul acţiunii au fost reţinute 629 de certificate de înmatriculare, dintre care 69 de certificate eliberate de autorităţi din alte state.
 
Dintre certificatele de înmatriculare reţinute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 31 au fost reţinute pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi 38 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto. De asemenea, au fost constatate 260 de infracţiuni, dintre care 25 săvârşite de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările